Premieră mondială la Jocurile Olimpice din 2020! Turiştii veniţi în Japonia vor primi ajutorul roboţilor

Filon Stan  Claudia Mîţoi  
înGalerie foto
16/12/2017, 11:50
Premieră mondială la Jocurile Olimpice din 2020! Turiştii veniţi în Japonia vor primi ajutorul roboţilorGALERIE FOTO

Jocurile Olimpice din anul 2020 ar putea veni cu o premieră mondială! Zeci de roboţi ar putea să-i întâmpine pe turiştii veniţi la evenimentul care va capta atenţia lumii! Aceştia vor putea oferi tot felul de informaţii, dar vor putea căra şi bagajele turiştilor. Cel puţin aşa a declarat unul dintre responsabilii evenimentului, care a şi prezentat şapte modele de roboţi, relatează AFP. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

O pisicuţă cu blana mătăsoasă, mascota grupului de roboţi prezentaţi, asigură traducerea în patru limbi străine. Modul de funcţionare este simplu: vizitatorul vorbeşte în microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul său integrat.

Premieră mondială la JO din 2020, din Japonia! Roboţii vor ajuta turiştii

„Aveţi nevoie de ajutor?” este fraza cu care călătorii ar putea fi întâmpinaţi de un robot umanoid care răspunde la numele de Cannelle. De un alb strălucitor, acest robot comunică cu vizitatorii graţie sistemului său de inteligenţă artificială şi le arată direcţia ce trebuie urmată.

Un alt robot ar putea căra bagajele vizitatorilor pe aeroport. Yutaka Kuratomi, reprezentantul operatorului Japan Airport Terminal, speră ca în 2020 terminalele să fie „înţesate de roboţi” şi să devină un lucru „normal” ca turiştii să comunice cu maşinile. Ei pot ajuta mai ales vizitatorii străini care aşteaptă cu nerăbdare ca Japonia să-şi dezvăluie noua tehnologie pentru viitoarele Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aeroportul principal din Tokyo, Haneda, se pregăteşte pentru o creştere masivă a vizitatorilor în perioada desfăşurării JO şi speră ca roboţii să compenseze lipsa de personal. Roboţii vor fi testaţi timp de o lună pe aeroportul din Haneda începând cu 9 ianuarie anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×