Premieră la alegeri, la Cluj. Procesele verbale vor fi predate cu etichete roșii și verzi pentru a evita scandalurile de după

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
08/11/2019, 18:43
Premieră la alegeri, la Cluj. Procesele verbale vor fi predate cu etichete roșii și verzi pentru a evita scandalurile de după
Sistem în premieră implementat la Cluj, la aceste alegeri. Sursa foto: știri.tvr.ro

Premieră la alegerile din România prevăzută de o măsură ce va fi implementată la Cluj. Procesele verbale vor fi predate cu etichete roșii și verzi pentru evitarea scandalurilor de după. După cum se știe, în fiecare an apar tot felul de acuzații după ce se încheie votul de la urne, iar anul acesta lucrurile s-ar putea schimba.

Sistem de predare a proceselor verbale în premieră, la Cluj

Despre ce este vorba, de fapt? Ei bine, procesele verbale de după vot vor fi predate cu niște tichete de culori diferite pentru evitarea cozilor la înmânarea proceselor verbale. Monica Trofin, șefa Biroului Electoral Județean Cluj a spus că procesele verbale care vor conține erori vor avea eticheta roșie, iar cele care au fost întocmite corect vor primi eticheta verde.

„Pentru a uşura modalitatea de preluare a acestor procese verbale duminică seara, după închiderea urnelor, vom implementa la Cluj un sistem în premieră prin care preşedinţii care au procese verbale greşite să fie identificaţi din timp şi vor avea un flux separat de intrare la specialiştii IT de la Statistică, pentru verificarea rezultatelor. Nu se va mai intra la grămadă. În momentul în care se închid secţiile de votare, noi vom ştii exact cine are procese verbale corecte şi cine are greşite, deoarece de pe tableta din secţie, operatorul va transmite datele către Statistică”, a declarat președintele BEJ înainte de alegerile prezidențiale, conform zf.ro.

Precizări de la BEJ Cluj

„Pentru predarea proceselor verbale de la cele 664 de secţii de votare din judeţul Cluj trebuie să se prezinte preşedintele secţiei, locţiitorul şi operatorul de la tabletă, astfel că ne aşteptăm duminică seara, după închiderea urnelor, la aproape 2.000 de persoane. Cumva a trebuit să găsim o soluţie pentru a primi în condiţii civilizate un număr atât de mare de oameni obosiţi, veniţi după o zi întreagă de lucru în secţii. Am încercat să fluidizăm acest proces de predare”, a mai spus Monica Trofin.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×