Povestea lui Moș Nicolae, primul vestitor al iernii. Aduce cadouri copiilor în noaptea de 5 spre 6 decembrie

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
03/12/2019, 10:57
Povestea lui Moș Nicolae, primul vestitor al iernii. Aduce cadouri copiilor în noaptea de 5 spre 6 decembrie
Povestea lui Moș Nicolae, cunoscută de puțini oameni. Sursa foto: Sputnik Moldova

Mai sunt doar două zile până când copiii vor fi cadorisiți (asta dacă au fost cuminți de-a lungul anului) de către Moș Nicolae. Povestea lui Moș Nicolae nu e cunoscută de toată lumea, chiar dacă acțiunile lui benefice fac bine pentru milioane de cap an de an în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Povestea lui Moș Nicolae, una inspirațională

Potrivit legendei, Sfântul Nicolae a trăit în perioada împăraților Dioclețian și Maximilian. Acesta s-a născut în secolul al III-lea într-o provincie turcă. Acesta făcea fapte bine și îi ajuta pe cei nevoiași încă din tinerețe.

Propovăduia cuvântul lui Dumnezeu, iar din acest motiv a fost băgat în temniță alături de alți creștini. După ce Constantin a ajuns împăratul romanilor, acesta urma să fie scăpat de carceră. De altfel, toți creștinii au fost eliberați din pușcărie.

Sfântul Nicolae ajuta fetele sărmane

Nicolae avea un rol important în felul în care s-a dezvoltat creștinismul. Acesta a participat la cunoscutul Sinod de la Niceea, unde au fost prezenți episcopii din întregul Imperiu Roman (anul 325 după Hristos).

Legat de Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, se spune că atunci când acesta își scutură barba va ninge puternic din 6 decembrie până la finalul iernii. Se spune că aceasta e ziua în care binele învinge răul. Dacă pe 6 decembrie nu fulguiește deloc, atunci iarna nu va fi una aspră.

Sfântul Nicolae este cunoscut ca Sân Nicoară în multe regiuni ale Ardealului. Acesta e considerat protectorul copiilor. Se spune că persoanele care s-au rugat acestuia au avut parte numai de lucruri bune, iar copiii au fost feriți de necazuri și probleme de sănătate.

Moș Nicolae a început să împartă cadouri după ce a salvat câteva fete de la pierzanie, fete care au căzut în patima preacurviei. Legenda spune că Sfântul Nicolae a salvat mai multe fete sărmane care își vindeau trupul pentru a-și ajuta părinții, scrie libertatea.ro.

Acesta le sărea în ajutor fetelor și, ajuns la casa unui om sărman, i-a lăsat o punguță cu bani la fereastră. Omul s-a mirat și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest mare ajutor. Bărbatul a folosit banii ca să își mărite fata cea mare și s-a tot mirat cine ar putea fi binefăcătorul său.

Cu darurile primite, bărbatul și-a măritat fata. Datorită acestor gesturi, Sfântul Nicolae a fost considerat a fi adevăratul Moș Crăciun.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×