Poștaș jefuit în Prahova! Zeci de pensionari au rămas fără pensii. Polițiștii cred că totul este cusut cu ață albă – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 15:13
Poștaș jefuit în Prahova! Zeci de pensionari au rămas fără pensii. Polițiștii cred că totul este cusut cu ață albă – UPDATE
Poștaș jefuit de banii de pensii, în Prahova. Srsa foto: aradon.ro

Caz șocant în Prahova, acolo unde zeci de pensionari au rămas fără pensii, după ce poștașul care trebuia să vină cu pensia a fost jefuit! Cel puțin așa spune factorul poștal. Poliția a deschis un dosar.

UPDATE: Oamenii legii au descoperit că poștașul care a spus că a fost jefuit a înscenat totul! Avea datorii și a încercat să fure pensiile pe care ar fi trebuit să le dea oamenilor din satul Nedelea, din județul Prahova!

„Joi, 13 februarie a.c., în jurul orei 15:00, am fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe raza localității Ariceştii-Rahtivani, sat Nedelea, două persoane necunoscute ar fi deposedat prin violență un factor poștal, de o geantă ce conținea bani și documente poștale.

Din cercetările efectuate de polițiști până la acest moment, a reieșit faptul că deși factorul poștal a susținut că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, aspectele relatate nu sunt reale, iar acesta și-ar fi înscenat furtul și actele de violență, cu scopul de a acoperi a datorie.

În urma investigațiilor a fost recuperată geanta cu documente și suma de aproximativ 40.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul”, precizează autoritățile.

Poștaș jefuit de banii de pensii, în Prahova

Poştaşul acuză că a fost tâlhărit de doi indivizi care i-au furat banii de pensii, aproximativ 40.000 de lei, informează, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Poştaşul a declarat în fața anchetatrilor că transporta banii cu maşina personală, iar într-o zonă mai retrasă din localitatea Ariceştii Rahtivani, două persoane i-au făcut semn să oprească.

Anchetatorii au suspiciuni că poștașul ar putea să mintă

Poștașul spune că a oprit mașina, apoi una dintre acestea i-a luat banii aflaţi pe banchetă, iar cealaltă l-a lovit. Surse din anchetă susţin că sunt suspiciuni însă cu privire la acuzele poştaşului.

Așadar, anchetatorii nu exclud nici varianta unei înscenări. Sesizarea incidentului a fost făcută, joi, la 112, unde factorul poștal a sunat pentru a cere ajutor.

„În acest caz se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru tâlhărie calificată”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×