FOTO ŞOC de ultima oră! Un preot român, ARESTAT! A agresat sexual opt enoriaşe! „Era un TAUR COMUNAL!”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
13/12/2015, 00:00
FOTO ŞOC de ultima oră! Un preot român, ARESTAT! A agresat sexual opt enoriaşe! „Era un TAUR COMUNAL!” GALERIE FOTO

FOTO ŞOC de ultima oră! Un preot român, ARESTAT! A agresat sexual opt enoriaşe! „Era un TAUR COMUNAL!”

Preotul roman Ioan Pop a fost acuzat că a agresat sexual 8 femei! Gestul acestuia nu a revoltat doar comunitatea românească din Toronto.

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI!

El ar fi plecat din România, după ce şi-ar fi pus în cap toţi bărbaţii din localitatea bistriţeană Rebrişoara, acolo unde a slujit aproape 15 ani. Asta susţine politiciana Anca Cârcu, care i-a fost vecină, dar şi enoriaşă părintelui.

Localnicii din Rebrişoara îl cunosc bine pe părintele Ioan Pop, care a slujit vreme de 15 ani la biserica din localitate. Nu vor să-l vorbească de rău pe părinte, însă nu sunt străini de obiceiurile care i-au adus necazuri în Toronto. Cea care şi-a făcut curaj să vorbească deschis despre părintele Ioan Pop este nimeni alta decât sexy politiciana Anca Cârcu, cea care i-a fost şi vecină acestuia.

„Era cel mai frumos preot din Rebrişoara. Avea o dăruire de a vorbi, era un bun orator. Era însă un «taur comunal», chiar şi la înmormântări. În loc să se concentreze pe mort, se uita după femeile frumoase. A creat tensiune foarte mare în Rebrişoara înainte să plece, bărbaţii s-au revoltat,” ne-a povestit politiciana. Şi asta nu e tot, Anca Cârcu susţine că a fost martora unei scene care a marcat-o profund.

Ioan Pop, preot ortodox român care slujea la o parohie din Toronto, a fost condamnat la şapte luni de închisoare, fiind acuzat că a agresat sexual opt enoriaşe. În luna mai, acesta şi-a recunoscut faptele. Preotul a emigrat în Canada în anul 1999, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

„Acum 15 ani, m-am dus şi eu, ca orice creştin, să mă spovedesc la preotul Ioan Pop. Era coadă mare, în special femei. Acestea se pare că aveau mai multe păcate decât bărbaţii că le ţinea cam o oră sub patrafir, iar pe bărbaţi cel mult 3 minute.  În faţa mea era o fată  căreia preotul i-a pus mâna pe zonele intime, în timp ce- i asculta păsurile. Văzând asta, am fugit din biserică, mi-a fost şi frică, dar şi ruşine. Din acea zi  nu m-am mai spovedit. Nu am nimic cu preoţii, dar acea întâmplare m-a marcat”, ne-a spus Anca Cârcu.

Preotul Ioan Pop este implicat într-un un scandal de proporţii în Toronto. El este acuzat de 13 enoriaşe că le-a agresat sexual, unele dintre violuri având loc chiar în camera mortuară din Biserica Ortodoxă «Toţi Sfinţii» din Scarborough, unde preotul slujeşte de 14 ani.

Poliţia a făcut publică fotografia românului, bănuind că numărul celor care i-au căzut victime ar fi mult mai mare.

Ioan Pop, în vârstă de 57 de ani, a primit condamnare pentru mai multe agresiuni sexuale săvârşite în perioada 1999-2013. „Relaţia specială a acestor victime cu biserica este stricată. Victimele au suferit de anxietate, depresie, frică şi paranoia”, şi-a motivat decizia judecătorul. Se pare că preotul a ameninţat pe una dintre enoriaşele agresate că o va blestema, împreună cu familia sa şi „generaţie după generaţie”, dacă va povesti cuiva cele întâmplate. Se pare că soţia lui Ioan Pop ştia despre aventurile soţului său, însă nu a intervenit în nici un fel.

Victimele au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, însă identitatea lor nu a fost făcută publică. În total, opt femei au fost agresate. Cea care a mărturisit cumplita experienţă a fost o femeie care apelase la preot pentru a-i ajuta soţul, rănit grav într-un accident rutier. Ulterior, mai multe enoriaşe de la parohia ”Trei Sfinţi” din Toronto au recunoscut că au trecut prin aceleaşi momente cumplite. În luna mai, Pop a pledat „vinovat” pentru opt acuzaţii de agresiune sexuală. Acesta a recunoscut că şi-a folosit postura pentru a săruta, mângâia şi a face avansuri sexuale femeilor respective.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×