Ponta negociază la Bruxelles cu FMI fără Băsescu!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
12/09/2014, 08:24
Ponta negociază la Bruxelles cu FMI fără Băsescu!

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR pleacă săptămâna viitoare la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

„Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc”, au declarat surse guvernamentale.

Spre deosebire de misiunile de la Bucureşti, care se întindeau pe o perioadă între zece zile şi două săptămâni, negocierile de la Bruxelles vor fi foarte concentrate, pe parcursul a patru zile, începând de marţi, 16 septembrie, şi până vineri, 19 septembrie.

Delegaţia FMI va fi condusă de Andrea Schaechter, cea a CE de către Istvan Szekely, iar delegaţia Băncii Mondiale de Elisabetta Capanelli, directorul de ţară pentru România şi Ungaria.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că săptămâna viitoare, la Bruxelles, vor avea loc doar discuţii tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI, întâlnirea oficială urmând să aibă loc la Bucureşti, în luna noiembrie, în prezenţa sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Victor Ponta a fost întrebat dacă este adevărat că reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR pleacă, săptămâna viitoare, la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

„Informaţia adevărată este următoarea: la Bruxelles, ministrul de Finanţe, doamna Petrescu, cu ministrul Transporturilor şi probabil cu ministrul Bugetului, domnul Vâlcov, vor avea discuţii tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI. Au discuţii tehnice, nu au ce să negocieze pentru că nu se negociază nimic. Întâlnirea oficială, în cadrul programului pe care îl avem cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială va fi la sfârşitul lunii noiembrie, la Bucureşti, evident în prezenţa mea. În rest, sunt discuţii tehnice pe care le-au mai avut şi cu alte ocazii miniştrii, care merg destul de des la Bruxelles. De data aceasta, cei care au dat ştirea ori nu au înţeles, ori au vrut să o folosească în mod tendenţios”, a spus Victor Ponta.

Sursa: realitatea.net

 P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×