Polonia vrea „sute de miliarde de dolari” de la Germania, compensaţii de după război

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 15:29
Polonia vrea „sute de miliarde de dolari” de la Germania, compensaţii de după război

Polonia vrea să ceară Germaniei sute de miliarde de dolari, compensaţii de după al Doilea Razboi Mondial! Discuţiile au fost deschise de actualul ministru al Externelor din Polonia, Witold Waszczykowski, care spune că valoarea daunelor s-ar putea ridica la sute de miliarde de dolari.

„Ar trebui să ne aşezăm pentru discuţii serioase cu germanii şi împreună să ne gândim despre cum să gestionăm chestiunea” despăgubirilor”, a declarat ministrul polonez, potrivit site-ului postului France 24. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Executivul de la Varşovia îşi pregăteşte o poziţie oficială în legătură cu despăgubirile de după cel de-al Doilea Război Mondial, a adăugat Waszczykowski.

„Polonia a fost distrusă în timpul războiului, crime teribile au fost comise aici, şi nu am primit nicio compensaţie pentru asta”, a mai declarat oficialul de la Varşovia.

Polonia vrea sute de miliarde de dolari! „Germania că nu-şi asumă responsabilitatea pentru devastare”

Liderul formaţiunii de guvernământ Partidul Lege şi Justiţie, Jaroslaw Kaczynski, a acuzat Germania că nu-şi asumă în totalitatea responsabilitatea pentru devastarea Poloniei în timpul ultimei conflagraţii mondiale, cand şase milioane de cetăţeni polonezi, inclusiv trei milioane cu origini evreieşti, şi-au pierdut viaţa în urma acţiunilor autorităţilor germane în Polonia. O serie de oraşe, inclusiv Varşovia, au fost aproape în întregime distruse.

Guvernul polonez, controlat de Partidul Lege şi Justiţie, este criticat pentru o serie de reforme în domeniul Justiţiei. Criticii, atât din plan intern, cât şi extern, afirmă că aceste reforme reprezintă o erodare a standardelor democratice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×