Polițiștii din Constanța au dat amenzi de 202.620 de lei în doar 24 de ore pentru încălcarea Ordonanței Militare Nr. 3

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 20:09
Polițiștii din Constanța au dat amenzi de 202.620 de lei în doar 24 de ore pentru încălcarea Ordonanței Militare Nr. 3
Polițiștii din Constanța au dat amenzi de 202.620 de lei în doar 24 de ore pentru încălcarea Ordonanței Militare Nr. 3. Sursa foto: Hepta.ro

Ordonanța Militară Numărul 3 din data de 24 martie nu i-a împiedicat deloc pe oameni să iasă din casă, dar polițiștii au fost vigilenți și au aplicat 273 de amenzi și asta numai pe durata a 24 de ore. Situația aceasta a fost semnalată în județul Constanța unde valoarea amenzilor se ridică la o sumă considerabilă.

Amenzi de 202.620 de lei în numai 24 de ore, în Constanța

Prefectura Constanța a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că polițiștii și jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore amenzi care se ridică la valoarea de 202.620 lei. Concret, 273 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea restricţiilor de deplasare şi măsurilor de prevenţie şi limitare a răspândirii COVID-19.

„În ultimele 24 de ore au controlat fost controlate 106 societăţi comerciale şi PFA precum şi 4.426 de persoane aflate în izolare la domiciliu, în această acţiune, fiind implicaţi 878 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, lucrători ai Gărzii de Coastă şi militari din M.A.N”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, încă de la intrarea în vigoare a ordonanțelor militare oamenii legii de pe raza județului Constanța au aplicat 750 de sancţiuni contravenţionale care se ridică la valoarea de 472.675 de lei. Din totalul acestora 273 de amenzi au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore.

Ce măsuri prevedere Ordonanța Militară intrată în vigoare pe 24 martie 2020

Ordonanţa Militară nr. 3 prevede că românii pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau pentru a asistență medicală care nu poate fi amânată.

Ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că pentru fiecare ieşire din locuinţă toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţiile pe proprie răspundere completate sau adeverinţa de la angajator. De asemenea, nu trebuie să le lipsească actul de identitate.

„Cei care îşi scot căţelul la plimbare nu trebuie declaraţie, pentru că în momentul în care poliţistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul îşi plimbă căţelul sau face sport în jurul blocului”, a explicat Marcel Vela.

În privința celor care merg la locul de muncă ministrul de Interne a explicat că este nevoie de declarație pe propria răspundere sau legitimația de la locul de muncă, nicidecum ambele.

„Sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19”, a mai precizat ministrul de Interne în urmă cu câteva zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×