Poliţişti de frontieră bătuţi şi stropiţi cu benzină de contrabandiştii din Maramureş!

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
31/01/2018, 17:02
Poliţişti de frontieră bătuţi şi stropiţi cu benzină de contrabandiştii din Maramureş!

Atac violent asupra unor poliţişti de frontieră din Maramureş! Doi oameni au legii au fost chiar stropiţi cu benzină de mai mulţi contrabandişti, care au încercat apoi să le dea foc. În urma incidentelor, doi bărbaţi care au agresat oamenii legii au fost reţinuţi.

„În data de 31 ianuarie, în jurul orei 00.00, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat un autoturism de teren care a evitat echipajul poliţiştilor de frontieră, şoferul întorcând brusc şi deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea, jud. Maramureş.

Poliţişti bătuţi şi stropiţi cu benzină de contrabandişti

Autoturismul în cauză a fost ajuns şi blocat de autospeciala Poliţiei de Frontieră, moment în care un poliţist de frontieră s-a deplasat la maşină în vederea legitimării persoanelor. Ajuns lângă maşină, poliţistul de frontiera a fost lovit de conducătorul auto şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe poliţistul de frontieră şi pe autospecială un lichid cu miros de benzină, ameninţând că îi va incendia, iar conducătorul autoturismului suspect l-a ameninţat pe poliţistul căzut cu un topor.

Imediat, lucrătorii noştri au solicitat sprijinul unei echipe de intervenţie iar cei doi poliţişti agresaţi s-au deplasat, pentru acordarea de îngrijiri medicale, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Localitatea Poienile de Sub Munte. În urma investigaţiilor medicale, unul dintre poliţişti a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate. Aici s-a constatat că acesta prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feţei, traumatisme ale umărului stâng şi ale mâinii drepte, precum şi o arsură chimică facială şi intoxicaţie cu vapori de benzină”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră.

Echipa operativă din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră împreună cu un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au ajuns la faţa locului, moment în care, în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalităţii transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliţiei de Frontieră folosind un obiect contondent.

În urma incidentelor, doi bărbaţi care au agresat oamenii legii au fost reţinuţi, iar celelalte persoane prezente au devenit agresive şi au încercat să faciliteze fuga celor doi, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă patru focuri de avertisment în plan vertical. Cele două persoane reţinute urmează să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×