Poliţia Română a distrus peste o tonă de droguri!

Daniel Vlad   
în Stiri de ultima ora
17/12/2017, 22:30
Poliţia Română a distrus peste o tonă de droguri!

Poliţia Română a distrus 1.280 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, informează un comunicat de presă remis duminica de Agerpres. Cantitatea capturată este ce mai mare pe care autorităţile naţionale au făcut-o în ultmii ani

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.În acest moment poliţiştii mai pregătesc şi alte acţiuni.

Drogurile fusese trimise de traficanţi africani

Frunzele de “khat”, niste droguri cu efecte asemanatoare amfetaminelor, au intrat si in Romania. Politistii si procurorii au confiscat 350 de kilograme de frunze, imediat ce au intrat in Biroul Vamal Bucuresti.

22 de colete cu 351 de kilograme de frunze au fost confiscate la noi, cea mai mare captura de acest gen.Au ajuns pe teritoriul tarii noastre dupa ce un roman de etnie maghiara a fost convins de membrii unei retele de origine africana sa ii ajute sa le introduca in Romania. Clujeanul de 51 de ani i-a cunoscut pe traficanti in Marea Britanie, acolo unde a fost plecat la munca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×