Poliția face anchetă la UNTOLD! Tinerii sunt înșelați cu oferte la cazare

Sandra Popescu   
în Stiri mondene
03/08/2018, 13:31
Poliția face anchetă la UNTOLD! Tinerii sunt înșelați cu oferte la cazare
Poliția face ancheta la UNTOLD! Tinerii sunt înșelați cu oferte

Poliția face anchetă la UNTOLD. Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat din Cluj-Napoca, care le promitea cazare tinerilor, pe care însă i-a lăsat pe drumuri. Aceștia au fost înșelați direct pe internet. Hoții îi ademeneau cu oferte avantajoase pentru cazarea din perioada celui mai mare festival muzical din Romania, UNTOLD. Sumele se învărteau în jurul sumei de 1.000 de lei.

Păgubiții spun că au fost lăsați cu ochii-n soare atunci când a venit vorba despre factură. ”Confirm primirea avansului, rezervarea este făcută, asta a spus el. Și eu l-am întrebat, era vorba de o factură. A spus că o să o atașeze și nu a mai atașat-o”, spune unul dintre păgubiți.

Program Untold 2018
Untold este un festilval iubit de cand a fost organizat in România pentru prima data, iar de atunci a fost declarat drept cel mai tare festival muzical din Europa.

Anchetă la UNTOLD

Se pare că toți păgubiții sunt de aceeași părere în ceea ce privește legalitatea cazării de care aveau să aibă parte. ”Mi-a trimis un mesaj și ne-a spus că ne sună înapoi. L-am lăsat vreo 3 patru ore, l-am mai sunat, deja ne apropiam de Cluj și nu mai răspundea la telefon. Prietena mea a reușit să ia legătura cu el, i-a spus că are ceva probleme și, din păcate, cazarea nu mai există sau poate nu exista niciodată”, declara un alt păgubit, Răzvan.

Un alt bărbat implicat în acest caz a declarat că a a sunat înapoi pentru confirmarea plății, dar a așteptat în zadar. ”După ore bune în care ne-am dat seama că nu face nimica, am tot insistat, am primit un mesaj în care era foarte sec. Spuneți-mi un cont să vă returnez avansul. În momentul ăla ne-am dat seama că trebuie să ne găsim o cazare.”

Purtătorul de cuvânt IPJ Cluj, Carmen Pompaș, declară că au fost depuse doar patru plângeri în acest caz, dar că, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, aceasta este pedepsită cu închisoare de la șase luni la trei ani. Aparent, UNTOLD nu a fost numai despre distracție, muzică și oameni noi, ci și despre furt.

Istoria se repetă

În anul 2015, a mai fost o situație de acest gen, în care oamenii erau păcăliți în mediul online. După ce aceștia au cumpărat abonamente online Early Bird la Untold 2016, cu 50 de bani, iar organizatorii au anulat tranzacțiile, cumparatorii au început sa depuna sesizări către autorități. La acea vreme, comisarul-șef al CJPC Cluj, Cristian Nicula, încerca sa trimită un mesaj către toși păgubiții, spunandu-le sa apeleze de urgență la ei.

Poliția face ancheta la UNTOLD! Tinerii sunt înșelați cu oferte
După ce aceștia au cumpărat abonamente online Early Bird la Untold 2016, cu 50 de bani, iar organizatorii au anulat tranzacțiile, cumparatorii au început sa depuna sesizări către autorități.

“Cei care se află în asemenea situație trebuie sa ne contacteze, ca sa luam masuri. In primul rand trebuie sa vada de ce s-a intamplat asta, sa aiba si un raspuns de la operator, sa afle motivul. In functie de asta, pot sa vina apoi la noi si vedem ce masuri luam.”, a declarat omul legii.

Untold este un festilval iubit de cand a fost organizat in România pentru prima data, iar de atunci a fost declarat drept cel mai tare festival muzical din Europa. Prima ediție a adus în țară nume la care românii nici nu s-au gandit vreodată. Mari oameni ai muzicii electronice din toate colțurile lumii au ajuns la Cluj-Napoca. Așa, dupa ce mult timp oamenii i-au ascultat numai pe Youtube, nume ca Avicii, David Guetta, Armin Van Burren, Dimitri Vegas, Like Mike si mulți alții au ajuns în fața lor pentru a-i încânta.

 

Sursă-libertatea.ro

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×