Poliția Capitalei, ținta glumelor pe rețelele de socializare! Se laudă cu amenzile aplicate șoferilor, dar parchează mașina pe trotuar

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 16:55
Poliția Capitalei, ținta glumelor pe rețelele de socializare! Se laudă cu amenzile aplicate șoferilor, dar parchează mașina pe trotuar
Polițiștii din București, criticați pentru că parchează mașinile pe trotuar. Sursa foto: Facebook

Direcția Generală de Poliție a comunicat bilanțul record al sancțiunilor aplicate șoferilor indisciplinați în urma unei acțiuni desfășurate miercuri pe străzile Capitalei. Deși mesajul conținea informații cât se poate de serioase, a „reușit” să stârnească hazul internauților, prin prisma fotografiei care îl însoțeau. În imagine se poate observa cum una dintre mașinile oamenilor legii este parcată chiar pe trotuar.

Polițiștii din Capitală, criticați pentru că parchează mașinile pe trotuar

Dincolo de amuzamentul inevitabil pe care l-a stârnit această postare, au existat și voci care au criticat în termeni duri atitudinea polițiștilor din Capitală. Îi amendează fără milă pe șoferii care nu respectă regulile din trafic, însă au la rândul lor tendința de a le încălca, sunt de părere oamenii.

Sunt curioasă dacă ați amendat și mamele care au ieșit pe carosabil cu căruciorul pentru că nu au avut loc de mașina voastră parcată pe trotuar”, sau „Bănuiesc că ați amendat și Loganul de pe trotuar”, sunt doar câteva dintre comentariile ironice postate de utilizatori la vederea fotografiei „incriminatorii”.

Totul a pornit de la un mesaj privind măsurile pentru prevenirea accidentelor

Iată cum un simplu mesaj prin care se dorea comunicarea măsurilor luate recent pentru prevenirea accidentelor s-a întors împotriva polițiștilor. Aceștia doreau să informeze că într-o singură zi, miercuri, au aplicat un număr record de sancțiuni contravenționale, 241 și au reținut 122 de permise de conducere, însă au devenit imediat ținta glumelor și ironiilor celor care le urmăresc activitatea în mediul online.

241 de sancțiuni contravenționale aplicate, 122 de permise de conducere reținute, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public (103), respectiv pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric (15) 64 de pietoni sancționați pentru nerespectarea normelor rutiere.

Acestea sunt rezultatele acțiunii desfășurate ieri de polițiștii Brigăzii Rutiere, prin prisma căreia au urmărit, în principal, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor și combaterea indisciplinei pietonale, în contextul în care riscurile la care participanții la trafic se expun sunt de multe ori ignorate.

Printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave se află traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pentru pietoni. Combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere este prioritatea noastră.

Așa că facem tot ce ține de noi pentru a-i responsabiliza pe participanții la trafic, inclusiv pe pietoni, și a-i determina să acorde importanța cuvenită respectării normelor rutiere! Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament rutier preventiv, întrucât avem cu toții un scop comun – pe două, pe patru roți sau pe jos… – să reducem până la eliminare riscul accidentelor rutiere, să evităm orice eveniment nedorit în trafic.

Și, nu în ultimul rând… Nu conduceți vehicule dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice! Nu urmați exemplul unui bărbat, de 60 de ani, care tot în cursul acțiunii de ieri a fost depistat în trafic, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea dreptul de a conduce suspendat ( testarea cu aparatul Alcooltest a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat iar bărbatul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat)”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×