Polițele RCA: Euroins are oferte de asigurare mai ieftine decât CityInsurance, spre bucuria șoferilor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 16:46
Polițele RCA: Euroins are oferte de asigurare mai ieftine decât CityInsurance, spre bucuria șoferilor
Polițele RCA sunt mai ieftine la Euroins. Sursa foto: neoadviser.com

Veste bună pentru șoferii din România. Acum pot alege între mai multe firme pentru polițele RCA. Se pare că CityInsurance nu mai are cele mai ieftine oferte de pe piață, ci Euroins, care a coborât cu prețurile sub cele ale companiei la care apelează majoritatea conducătorilor auto.

Polițele RCA, mai ieftine la Euroins

Piața se bucură astfel de semne de diversificare, căci până acum CityInsurance avea un soi de monopol pe piața asigurărilor auto asta datorită prețurilor sale. Conform calculelor realizate de capital.ro, Euroins a coborât prețurile pentru asigurarea mașinii sub City, concurentul tradițional, de facto. Cele două companii împart aproximativ 70% din vânzările totale ale RCA.

Ca o comparație, pentru asigurarea unei Dacii Logan de 1,5 litri, de pildă, un șofer trebuie să plătească 624 de lei pe an la Euroins, față de 633 de lei la CityInsurance. Vorbim, în mod vizibil, despre o diferență de 7 lei. Un șofer cu vârsta de 50 de ani, potrivit acelorași calcule realizate de Capital, va plăti pentru asigurar 600 de lei la Euroins și 630 de lei la CityInsurance. În acest caz, diferența este de 30 de lei.

polițele RCA
Pachetele de asigurare auto de la Euroins s-au vândut mai bine în prima săptămână a lunii octombrie. Sursa foto: adevărul.ro

Euroins a vândut mai mult în prima săptămână din octombrie

Datorită acestor schimbări privind prețurile la polițele RCA, Euroins a ajuns să vândă mai multe contracte șoferilor față de CityInsurance, echilibrându-se astfel balanța pe piață. În prima săptămână din luna octombrie, Euroins a vândut deja cu până la 15% mai multe polițe decât principalul concurent, City Insurance. Excepție fac aici polițele pe o lună, unde Euroins nu este interesat. La acest capitol conduce în continuare CityInsurance.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×