Amânarea ratelor pentru o perioadă de nouă luni de zile ar trebui privită cu scepticism de cei care speră să facă o „afacere”.
Amânarea ratei ar putea încurca oamenii
Măsura ascunde, de fapt, mai multe capcane și ar trebui luată în considerare doar de acei cetățeni care au rămas fără o sursă de venit.
Dan Vîlceanu, deputat PNL, a explicat care vor fi costurile pentru cei ce își vor „amâna” creditul cu 9 luni.
„La 100.000 de lei pe 5 ani, după o amânare de 9 luni, pe o perioadă de 5 ani, acum se plătește o rată de 2124 de lei, după amânare se vor plăti 2274 de lei.
La un simplu calcul matematic, vorbim despre o creștere de aproximativ 7% a ratei lunare, în situația de față aproximativ 150 de lei pe lună. Nu este o dobândă la dobândă, ci o dobândă capitalizată”, a explicat politicianul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
De altfel, măsura anunțată de ministrul Cîțu a fost catalogată drept praf în ochi de mulți. De exemplu, Ungaria a amânat la nivel guvernamental plata ratelor pentru anul 2020.
Nu toți vor beneficia
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a vorbit în direct la emisiunea Fan România, moderată de Horia Ivanovici, despre efectul pe care amânarea ratelor pentru 9 luni l-ar putea avea asupra economiei românești.
Expertul a lăsat să se înțeleagă că doar acei oameni care au rămas fără job ar trebui să aplice pentru această măsură.
Mai mult, după un studiu mai aprofundat al anunțului lui Cîțu, nu orice persoană va beneficia de amânarea ratelor.
Măsura ar trebui văzută drept o măsură extraordinară, nu un prilej de a încerca să scăpăm de o datorie pentru ca mai apoi să plătim mai mulți bani, practic să ne supraîndatorăm prin plata unei dobânzi la dobândă.