Planurile Gabrielei Firea, dezvăluite de Dan Tudorache: „Nu va candida ca independent”

Dan Suta   
în Stiri mondene
22/07/2019, 19:42
Planurile Gabrielei Firea, dezvăluite de Dan Tudorache: „Nu va candida ca independent”
Gabriela Firea ar putea rămâne în continuare la primăria generală. Sursa foto: româniatv.net

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a dezvăluit care sunt intențiile reale ale Gabrielei Firea, după ce au apărut în spațiul public mai multe scenarii privind cariera ei politică. Acesta a declarat că primarul general al Bucureștiului nu va candida ca independent, chiar dacă din PSD primește tot mai multe atacuri, iar membrii formațiunii împiedică eventuala ei candidatură în locul Vioricăi Dăncilă.

Dan Tudorache susține că Gabriela Firea ar putea rămâne la primărie

Evident, este vorba despre alegerile prezidențiale, subiect care încinge scena politică de la europarlamentare încoace. Tudorache a spus că mâine, zi crucială pentru PSD, Firea va încerca să îi convingă pe colegii ei că merită susținerea pentru cursa spre Cotroceni, iar dacă nu va obține sprijinul acestora, atunci va rămâne la primărie și va candida pentru un nou mandat în anul 2020.

„Ce pot să vă spun este că dacă va pierde mâine la vot, Gabriela Firea nu va candida independent. Va rămâne să își  ducă lupta pentru primăria București. Ea dorește să candideze sau să reprezinte partidul pentru funcția de președinte. Dacă nu este aleasă în interiorul partidului, va merge, în continuare, la primăria Capitalei”, a declarat Dan Tudorache la România TV.

Războiul Firea-Dăncilă, pe față. Premierul, cotat cu șanse slabe la prezidențiale

Primarul Capitalei nu a exclus eventualitatea de a candida la alegerile prezidențiale, cu o singură condiție: să aibă parte de susținere din partea PSD. Gabriela Firea a atacat-o dur, pe față, pe Viorica Dăncilă, cea care se prefigurează a fi candidatul din partea PSD la alegerile din noiembrie. Firea susține că Dăncilă nu ar lua foarte multe voturi și că se află cu mult sub scorul partidului.

Cu această teorie este de acord și adversarul politic al PSD, liberalul Rareș Bogdan. Fostul jurnalist este de părere că Dăncilă nu are șanse să ajungă în al doilea tur căci nu va face nici măcar 20%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×