Planta care poate vindeca HEPATITA! Mulţi o consideră buruiană

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
24/05/2017, 00:05
Planta care poate vindeca HEPATITA! Mulţi o consideră buruiană GALERIE FOTO

Artemisia Absinthium sau pelinul este o plantă întâlnită la tot pasul, care se foloseşte încă din vechime în practica naturistă, mai exact frunzele şi floarea pelinului. 

Deşi are un gust foarte amar, ceaiul de pelin este foarte bun pentru gastrite hipoacide, anorexie, edeme renale, constipaţii, hemoroizi, plăgi purulente, vaginită atrofică, oxiurază, fiind folosită şi împotriva stărilor de vomă şi pentru dezinfectare.

Denumit şi iarba fecioarelor, pelinul este un foarte bun antiinflamator digestiv, cicatrizant, antihelmintic, diuretic, emenagog şi uşor laxativ.

De altfel, la nivelul aparatului digestiv pelinul este cunoscut ca un calmant al indigestiilor, balonărilor, crampelor, intervenind eficient în gastritele hipoacide, în enterite, hepatită, dischinezie biliară, paraziţi intestinali şi lipsa poftei de mâncare.

Preparatele din pelin pot fi utilizate cu succes în cazurile de astenie la persoanele anemice, în cazuri de convalescenţă, debilitate, anemie, dureri de cap, hipertensiune, boli pulmonare provocate de frig, reumatism, gută. Totodată, pelinul constituie un bun remediu pentru furuncule, ulceraţii, pecingine, umflături, contuzii şi înţepături de insecte, scrie  frunza-verde.ro.

Planta miraculoasă este eficientă şi în stimularea sistemului imunitar. O cană cu ceai de pelin sau una-două linguri cu tinctură de pelin administrate zilnic timp de 2 săptămâni sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de paraziţi sau viermi intestinali.

Pelinul poate fi folosit de femei pentru reglarea ciclului menstrual. Totuşi, femeile însărcinate şi care alăptează trebuie sa evite această plantă.

SURSĂ: Realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×