Plaja sălbatică de pe Litoralul românesc, cu apă turcoaz

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
05/08/2018, 18:05
Plaja sălbatică de pe Litoralul românesc, cu apă turcoaz GALERIE FOTO

Litoralul românesc deţine o plajă sălbatică cu apă turcoaz. Amatorii de plaje ferite de ochii lumii se duc mai mereu la Vadu sau Corbu, însă neglijează Tuzla. O destinaţie perfectă pentru vacanţă cu o plajă care are nisipul fin si apa verde-turcoaz. Farmecul îl reprezintă liniştea apei, care aduce o atmosferă sublimă pentru cei care vor o vacantă perfectă.

La 20 de kilometri de Constanța, plaja sălbatică de la Tuzla reuşeşte să ţină încă departe de agitaţie şi zgomot culoarea de smarald a Mării Negre şi nisipul fin cum rar mai găseşti pe litoralul românesc. Frumuseţea locului atrage însă destui antreprenori. Există însă temerea celor îndrăgostiţi de sălbăticie ca locul să nu se transforme în noua staţiune Năvodari sau în Vama Veche, unde s-a construit haotic.

Litoralul românesc deţine o plajă sălbatică cu apă turcoaz.

Culoarea mării este principalul mortiv care aduce liniştea turiştilor care aleg să o viziteze. Oamenii dormici de o experienţă nouă ajung aici cu scopul unic de a se relaxa şi de a auzi valurile. Un cuplu de tineri, venit chiar din Polonia, a ajuns pe litoralul românesc special să exploreze locurile superbe de care doar au auzit.
Martina, turista:” Facem autostopul. Venim din Polonia şi am fost in câteva ţări, Croaţia, Muntenegru si acum România. Este un loc minunat, apa este caldă şi totul este grozav, oamenii sunt primitori.”
Stanislav, turist: „Apa, curată şi caldă. Aş putea înota aici in fiecare zi. Vizitatorii dornici de relaxare se pot caza fie în casele localnicilor, cu până la 100 de lei pe noapte, fie direct pe plajă, la cort, unde nu plătesc chirie.”
Turist: „Stăm la cort, ne autogospodărim si ce să vă spun în linii generale cam aşa ceva. Apa este bună, nisipul e bun, lumea e destul de liniştită.
Plaja din Tuzla este încă un loc virgin, cu apă curată, vegetaţie, stânci si barăci de pescari unde oaspeţii sunt primiţi cu braţele deschise. Este o atracţie din ce în ce mai căutată de oamenii care îşi doresc o altfel de vacanţă la malul mării.”

Citeşte şi: Am gasi-o! N-o să-ţi vină să crezi cum arată nevasta lui Ghiţă Mureşan! El are 2,31  m, ea are 1,69! Avem primele poze cu Liliana.

Citeţte şi: Antonia, în depresie din cauza problemelor cu fiica sa!

Ce spun agenţii de turism

Marea liniştită şi natura aşa cum este ea sunt principalele lucruri căutate de turişti dar şi de cei veniţi de prin ţară. Pescarii locului te îmbie mereu cu peştii proaspeţi prinşi care este pregătit extraordinar. Farmecul locului este chiar liniştea de aici.

„Sunt plaje care atrag foarte tare turiştii străini dar şi români deopotrivă care îşi doresc altceva decât turismul tradiţional şi sunt foarte accesibile, dar care oferă acea linişte, acea satisfacţie a unor locuri pe care le descoperă mai puţini şi nu aglomeraţia şi îngrămădeala plajelor cu şezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot.

La pescăriile de pe plajă, puteţi mânca peşte proaspăt, iar o porţie costă între 10 şi 30 de lei, în funcţie de preferinţe. Oaza de linişte atrage anual aproximativ 3.000 de turişti. Tuzla se află exact la jumătatea distanţei dintre Constanţa şi Mangalia, pe DN39. Plaja este la o distanţă de aproximativ 5 kilometri faţă de drumul principal, iar ca să ajungeţi acolo, trebuie să parcurgeţi un drum anevoios, neasfaltat.Sunt plaje care atrag foarte tare turiştii străini dar şi români deopotrivă care îşi doresc altceva decât turismul tradiţional şi sunt foarte accesibile, dar care oferă acea linişte, acea satisfacţie a unor locuri pe care le descoperă mai puţini şi nu aglomeraţia şi îngrămădeala plajelor cu şezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot”, a spus Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×