Pioneer Personal Air Landing Vehicle, prima mașină zburătoare din lume, lansată oficial în 2021. PAL-V va costa 600.000 de dolari. Foto&Video

Cristian Ghindă   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:17
Pioneer Personal Air Landing Vehicle, prima mașină zburătoare din lume, lansată oficial în 2021. PAL-V va costa 600.000 de dolari. Foto&Video GALERIE FOTO
Pioneer Personal Air Landing Vehicle, prima mașină zburătoare din lume. Sursa foto: pal-v.com

Pioneer Personal Air Landing Vehicle, prima mașină zburătoare din lume, va fi lansată oficial la evenimentul Miami „2020 and Beyond” în 2021. PAL-V va costa 600.000 de dolari și este creată, în special, pentru persoanele care vor să experimenteze un nou concept, de zbor + condus.

Pioneer Personal Air Landing Vehicle, prima mașină zburătoare din lume

O firmă olandeză revoluționează piața auto din întreaga lume cu prima mașină zburătoare, un model ce se adresează celor care vor să scape de timpul pierdut în trafic. PAL-V dispune are un preț pe măsura sistemelor inovative de care dispune.

Cei care își doresc să aibă o asemenea mașină trebuie să scoată din buzunar 600.000 de dolari. PAL-V se află deja în producție, iar primele modele vor fi livrate în 2021. Până în acest moment, deși mai sunt aproape doi ani, există deja 70 de precomenzi, potrivit Daily Mail.

Pioneer Personal Air Landing Vehicle dispune de două locuri, șofer – pilot, respectiv pasager, și este dotat cu un sistem de control bazat pe înclinație, asemănător motocicletelor. Vehiculul poate atinge două viteze, în funcție de locul în care este condus, 160 km/h pe șosea și 320 km/h în aer.

Caroseria, construită din fibră de carbon, titan și aluminiu, are o greutate de doar 680 de kilograme, ce permite modelului să decoleze de pe o pistă de 180 de metri și să aterizeze pe una de doar 33 de metri.

VEZI IMAGINILE IN GALERIA FOTO

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să conduci Pioneer Personal Air Landing Vehicle

Firma producătoare a anunțat condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să conducă Pioneer Personal Air Landing Vehicle.

Pentru că este un model ce poate fi condus atât pe șosea, cât și în aer, viitori propietari de PAL-V trebuie să știe că au nevoie de un permis de șofer, dar și de o licență de pilot pentru a se bucura de toate opțiunile de care beneficiază mașina zburătoare.

Cât de sigur este modelul PAL-V

Modelul PAL-V mai trebuie să treacă de un singur test înainte să primească certificatul de siguranță de la Agenției Europene de Securitate în Aviație . Are nevoie de 150 de ore de zbor ca să îndeplinească condițiile celor de la EASA.

Robert Dingemanse, CEO al companiei PAL-V, este însă sigur că Pioneer Personal Air Landing Vehicle nu va avea nicio problemă din acest punct de vedere.

„După ani de muncă grea, echipa noastră a reușit să creeze o mașină zburătoare inovatoare, care îndeplinește standardele actuale de siguranță impuse de autoritățile din toată lumea”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×