Petrică Mîțu Stoian a vorbit despre perioada în care a fost arestat: „Era caz de batalion disciplinar”

Dan Suta   
în Stiri mondene
30/12/2019, 11:05
Petrică Mîțu Stoian a vorbit despre perioada în care a fost arestat: „Era caz de batalion disciplinar”
Petrică Mîțu Stoian a vorbit despre perioada arestului. Sursa foto: captură Youtube Acces direct

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a povestit una dintre cele mai nefericite situații din viața sa, cea în care a fost arestat pentru că a încălcat regulamentul Armatei.

Petrică Mîțu Stoian, despre perioada arestului din Armată

În urmă cu foarte mulți ani, Petrică Mîțu Stoian a învățat ce înseamnă disciplina unui soldat și mai ales ce poate păți dacă nu respectă regulile impuse la virgulă.

Bărbatul fusese arestat în timp ce era în Armată pentru că a întârziat și nu a putut anunța pe nimeni când va ajunge înapoi la batalion din permisie.

Stoian: „Dormeam pe un fel de țambal și cu ranița la cap”

Artistul a vorbit despre acest episod care l-a făcut să vadă viața cu alți ochi în cadrul emisiunii „Acces direct” de la Antena 1.

„Mi-a dat permisie 10 zile şi eu am plecat la ţară şi era un singur autobuz care pleca dimineaţa. Am pierdut autobuzul. Am întârziat din permisie 7 ore, dacă întârziai 4 ore trebuia să anunţi, dar nu aveam de unde”, i-a spus Mîțu Stoian Mirelei Vaida.

Acesta a mai povestit că a dormit în niște condiții inimaginabile și că și-a găsit foarte greu puterea de a supraviețui acelui dur episod.

„În cele din urmă am anunţat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună, nu ştiu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la Farul din Mangalia”, și-a continuat povestirea Stoian.

„Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastră, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabată. Dormeam pe un fel de ţambal şi cu raniţa sub cap. Venea câte un ofiţer şi îţi mânca zilele”, își amintește interpretul de muzică populară.

„Ne scotea pe limbă de foc, aşa se numea, era un fel de jumătate de stradă, care avea pietriş ca pe calea ferată şi ne punea în pas de defilare, culcat”, a spus în final folcloristul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×