Petrecerile de Revelion în stradă. În ce oraşe din ţară se ţin petreceri în aer liber

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
01/01/2016, 00:00
Petrecerile de Revelion în stradă. În ce oraşe din ţară se ţin petreceri în aer liber

Unii români aleg să petreacă noaptea dintre ani în stradă, la concerte urmate de focuri de artificii. Adevărul a făcut o listă cu cele mai tari spectacole şi petreceri din ţară.

ALBA-IULIA

Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani la Alba Iulia sunt aşteptaţi să se bucure împreună în Piaţa Cetăţii din oraş. Autorităţile locale au pregătit un foc de artificii. Nu sunt programate concerte, însă cei care se vor afla în Piaţa Cetăţii la trecerea din ani vor primi şi câte un calendar pentru 2016. Cei care vor dori să bea un pahar de şampanie trebuie să aducă băutura de acasă.

ARAD

Arădenii sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul în faţa Palatului Adminstrativ, acolo unde vor avea parte de un spectacol muzical, focuri de artificii şi şampanie. Pe scena amplasată în faţa Paltului Administrativ vor urca Trupa de Serviciu, Melisa Ţolea şi Mira, de la ora 22.30.

BACĂU

Băcăuanii care rămân acasă de Revelion vor avea parte de un concert organizat în centrul oraşului, care se va încheia cu un foc de artificii. Printre cei care urcă pe scenă se numără DJ Project, Andreea Bănică, Q Sapro şi Alex Velea. La final va fi un foc de artificii.

BISTRIŢA

Bistriţenii sunt aşteptaţi la finalul acestui an în stradă, în centrul istoric al oraşului. Cea care va număra alături de bistriţeni trecerea în noul an este Paula Seling. Spectacolul care se va desfăşura pe Pietonalul Liviu Rebreanu va începe la ora 22.00 cu DJ/MC Dorel, urmând ca la ora 22.30 pe scenă să urce Gabriel Cociş, fostul solist al trupei locale Prefix 990 şi formaţia Statuar. Paula Seling va începe recitalul la ora 23.30 şi tot artista va fi cea care va număra ultimele secunde din 2015. La miezul nopţii, cerul va fi inundat de artificii preţ de mai bine de 10 minute. După focul de artificii, Paula Seling va continua recitalul.

BRĂILA

Primăria Brăila în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, organizează Revelion 2015-2016, pe platoul din Piaţa Independenţei. Petrecerea în aer liber va începe la ora 21.45, cu un spectacol de muzică uşoară susţinut de artiştii brăileni Doru Ciutacu, Gabriel Ciubuc. Seara va continua cu un mini-recital susţinut de Laura Stoian, câştigătoarea premiului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România la Festivalul George Grigoriu – ediţia 2014. De la ora 22.30 va concerta Ultimele 45 de minute din anul 2015 vor fi petrecute împreună cu „What’s Up“ (Marius Ivancea), concert urmat de un foc de artificii, de la ora 00.00. În primele minute din 2016 brăilenii se vor distra pe muzică populară interpretată de Elisabeta Turcu, după care pe scenă vor urca şi Maria Mărgineanu, Nicoleta Ghelase, Mioara Manoilă, Steluţa Constantin şi Maria Grosu.

BRAŞOV

Primăria Braşov organizează Revelionul 2016 în Piaţa Sfatului fără focuri de artificii la trecerea dintre ani. Spectacolul va începe la ora 22.30 şi se va încheia puţin după miezul nopţii, cu un spectacol de lumini şi lasere. Printre artiştii care vor urca pe scena din Piaţa Sfatului se vor afla Crush & Alexandra Ungureanu, alături de artişti locali. În acest an, în programul de Revelion nu a fost inclusă muzica populară.

BUZĂU

Primăria municipiului Buzau organizează o petrecere în Piaţa Dacia, în noaptea dintre ani. Petrecerea va începe pe 31 decembrie, după ora 18.00, şi va fi întreţinută, în mare parte, de artişti buzoieni. Astfel, cei care vor ieşi din case pentru a petrece în centrul oraşului îi vor putea admira pe Nina Stamate, Mario Buzoianu, trupa Nemuritorii, Palaloga Andrada, trupa Kronos, Alexandru Petcu, Gabriela Bolocan, Teodora Bârsan, trupa Şogoriţele si George Mitrea. Pe listă sunt şi invitaţi speciali. Este vorba despre ADDA, Radu Ille şi The dAdA. Spectacolul va fi prezentat de Mădălina Manolache şi Paul Oprea. Atracţia spectacolului va fi focul de artificii de la miezul nopţii.

CĂLĂRAŞI

În noaptea din ani, călărăşenii sunt aşteptaţi în stradă, la o petrecere, începând cu ora 21.00, pe platoul din faţa Prefecturii. Artişti îndrăgiţi vor face show de Revelion, iar organizatorii promit la miezul nopţii un foc de artificii spectaculos. Pe scena în aer liber vor urca Mihai Trăistariu, Dorian Popa, Amna, Rucsy, Omar, un copil talentat care a uimit cu vocea sa compozitorii din România, dar şi B.B. şi Lety.

CONSTANŢA

În Constanţa, spectacolul va avea loc în noaptea dintre ani în Piaţa Ovidiu. Pe scenă vor urca Antonia, Guess Who şi trupa Vunk. Primăria Constanţa a pregătit şi un show de lasere şi lumini. La miezul nopţii, spectacolul va culmina cu un impresionant foc de artificii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 02.00.

CLUJ-NAPOCA

Spectacolul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va începe de la ora 21.30, cu un concert Magda Puskas&Friends, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă trupa Semnal M. Începând cu ora 23.00, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Viţa de Vie. De la ora 00.00, clujenii prezenţi în piaţă se vor putea bucura de un spectacol de lumini şi artificii. Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii 700 de şampanii. După spectacolul de artificii şi lumini, de la ora 00.15, va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra. FOCŞANI Spectacolul de Revelion va începe la Focşani la ora 18.00, când vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei“, solista de muzică populară Geta Postolache şi Viorica şi Ioniţă de la Clejani. Ulterior, vor susţine concerte de 40 de minute fiecare Alexandra Shine, Anastasia Lazariuc, Lora, Voltaj, Randi, Ricchi e Poveri, Ottawan, Rock-On. La miezul nopţii, va avea loc un spectacol de lasere şi artificii. Prezentatori vor fi Adelina Pestriţu şi Octavian Ursulescu.

GALAŢI

Concertul de Revelion care va avea loc în stradă în Galaţi va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul faimosului muzician iugoslav Goran Bregovic, alături de The Wedding and Funeral Orchestra. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 00.30.

Singura petrecere din Bucureşti

Anul acesta, oferta petrecerilor de Revelion organizate în aer liber în Bucureşti este extrem de sărăcăcioasă. După ce s-a anunţat că Piaţa Constiuţiei şi Piaţa Revoluţiei nu vor fi animate în noaptea dintre ani, Primăria Sectorului 3 susţine că va organiza singura petrecere din stradă din acest an. Este vorba despre „Noaptea albă a dorinţelor“, singurul Revelion în aer liber din Capitală. Totul se va desfăşura în Parcul Titan. Concertele vor începe la ora 19.30 cu Ansamblul Rapsodia Carpaţilor şi vor continua cu: Silviu Biriş şi Taraful Bucureşti, condus de Marian Mirea; Ducu Bertzi & friends (Constantin Neculae, Tavi Iacob, Irina Furdui); Proconsul; Andra; Grasu XXL; Robin & the Backstebbers; Hara; ROA; Zoli Toth Project şi Fly Project. Accesul publicului este gratuit.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×