„Personalitatea anului”, o maimuţă! Ce a făcut macac-ul pentru a obţine distincţia!

Filon Stan   
în Galerie foto
07/12/2017, 13:45
„Personalitatea anului”, o maimuţă! Ce a făcut macac-ul pentru a obţine distincţia! GALERIE FOTO

Cunoscuta organizaţie non-profit PETA a desemnat „personalitatea anului”! Fericitul câştigător este un macac negru devenit celebru la nivel mondial pentru că a apăsat pe butonul unui aparat foto şi şi-a făcut un selfie în jungla din Indonezia, relatează AFP. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) intenţionează să recunoască astfel că Naruto „este cineva şi nu ceva”, a precizat grupul pentru apărarea drepturilor animalelor într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

PETA a desemnat „personalitatea anului”! Fericitul câştigător şi-a făcut un selfie

Animalul i-a luat aparatul foto lui David Slater, un fotograf de animale britanic care făcea un fotoreportaj în rezervaţia Tangkoko de pe insula Sulawesi. Acesta a lipsit câteva minute după ce şi-a instalat trepiedul şi a constatat la întoarcere că macacul îşi făcuse două selfie-uri cu aparatul său. Fotografiile s-au răspândit pe internet cu repeziciune iar PETA l-a atacat pe fotograf în instanţă în 2015, afirmând că drepturile de autor pentru „selfie-ul istoric” îi aparţin maimuţei. PETA a invocat faptul că Naruto „a făcut fotografia şi, în consecinţă, deţine drepturile asupra imaginii, cum ar fi cazul cu o fiinţă umană”.

După ani de bătălii în instanţa, fotograful, litigiul s-a soldat în septembrie cu un acord între cele două părţi, conform căruia fotograful a acceptat să doneze 25% din viitoarele sale venituri obţinute din folosirea sau vânzarea selfie-urilor cu maimuţa organismelor care protejează habitatul lui Naruto şi al celorlaltor macaci negri cu creastă din Indonezia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×