Permisia lui Liviu Dragnea a fost legală! Confirmarea a venit de la Ministerul Justiției

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 12:35
Permisia lui Liviu Dragnea a fost legală! Confirmarea a venit de la Ministerul Justiției GALERIE FOTO
Permisia lui Liviu Dragnea a fost legală! Confirmarea a venit de la Ministerul Justiției. Sursa foto: Hepta

Permisia lui Liviu Dragnea a fost legală! Anunțul a fost făcut chiar de noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Acesta a precizat că cele 24 de ore de libertate pe care le-a primit Liviu Dragnea au fost regulamentare. Cu toate acestea, Predoiu a spus într-o conferinţă de presă că se va face totuşi un control pentru a vedea dacă aceste permisii se acordă legal în tot sistemul din România, nu doar izolat.

Permisia lui Liviu Dragnea a fost legală!

Vă reamintim că Liviu Dragnea a beneficiat de o zi de permisie la finalul lunii octombrie. Totuși, la începutul lunii noiembrie, Ana Birchall a anunţat că a făcut o sesizare la ANP pentru a vedea dacă acest lucru s-a făcut în condiţii regulamentare. „Constatând interesul ridicat al presei faţă de subiect, vă comunic faptul că nota de informare elaborată de ANP privind acordarea unei permisii cetăţeanului Liviu Dragnea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, conchide că această permisie a fost acordată regulamentar”, a declarat Cătălin Predoiu.

Pentru a exclude orice interpretare, ministrul Cătălin Predoiu a anunţat că se vor efectua controale la penitenciarul Rahova, dar şi la nivelul Administraţia Penitenciarelor. Între timp, Liviu Dragnea se ține de plângeri penale în Penitenciar. Fostul lider al Partidului Social Democrat, aflat momentan în închisoare, s-a supărat nevoie mare pentru că nu a putut vota la alegerile prezidențiale, nici în turul 1, dar nici în turul 2.

Confirmarea a venit de la Ministerul Justiției

Mai exact, aflat în Penitenciarul Rahova, unde execută 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, Liviu Dragnea a depus, prin intermediul avocatului său, o plângere penală la Parchetul Sectorului 5, în care acuză încălcarea dreptului la vot atât la primul tur de scrutin, cât și la cel din 24 noiembrie pentru alegerea șefului statului. În document, apărătorul lui Liviu Dragnea scrie că membrii secției de vot care au venit cu urna mobilă la penitenciar i-au spus acestuia că nu poate vota.

Însărcinații cu votul în penitenciar au motivat acest lucru prin faptul că în sistemul electronic al Autorității Electorale, în dreptul numelui fostului lider al PSD apare interdicția exercitării drepturilor electorale.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×