Pericolul din sticlele de plastic! Compusul care te poate ucide!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/07/2018, 13:18
Pericolul din sticlele de plastic! Compusul care te poate ucide!
Pericolul din sticlele de plastic

Cercetătorii au demonstrat pentru prima dată efectul nociv pe care îl are plasticul asupra organismului uman! Studiul recent efectuat de cercetătorii de la Texas A&M AgriLife într-un model preclinic cu privire la bolile intestinale inflamatorii a arătat că expunerea la BPA, compus găsit în plasticuri policarbonate, poate creşte rata mortalităţii şi poate agrava simptomele.

”Acesta este primul studiu care arată că BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului într-un mod în care a putut fi asociat cu bolile intestinale”, a afirmat Jennifer DeLuca, autoarea studiului.

Citește și S-a găsit antidotul împotriva mahmurelii! Cercetătorii au găsit soluția să protejeze și ficatul consumatorilor! 

Citește și Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de tratare a cancerului 

Sticlele de plastic ascund un pericol care poate ucide

”Deşi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se ştie că expunerile la mediu precum dieta, fumatul, infecţiile şi substanţele toxice sunt factori de risc pentru apariţie”, a adăugat Kimberly Allred, o altă autoare a studiului. „Aici am dorit să ne concentrăm atenţia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra şanselor apariţiei bolilor intestinale”. BPA se găseşte în recipientele pentru băutură şi mâncare, precum sticlele cu apă şi pe această cale poate contamina alimentele, ajungând ulterior în corpul uman, unde inflamează colonul și poate cauza decesul, relatează Science Daily.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×