Percheziții în București, într-un dosar care vizează obținerea de buletine în Sectorul 3. 15.000 de persoane au beneficiat de ele

Maria Cristina   
în Instant Articles
15/11/2018, 10:46
Percheziții în București, într-un dosar care vizează obținerea de buletine în Sectorul 3. 15.000 de persoane au beneficiat de ele

Poliția Capitalei efectuează zeci de percheziții, într-un dosar care vizează obținerea de buletine false în Sectorul 3. Perchezițiile s-au desfășurat în această dimineață, în Capitală, după ce oamenii legii au deschis un dosar cu privire la eliberarea unor cărți de identitate românești.

Potrivit anchetatorilor, aproximativ 15.000 de persoane, cele mai multe fiind din Republica Moldova, apar cu domicilul la trei adrese din Sectorul 3.  Moldovenii plăteau aproximativ 150-200 de euro pentru buletinele false.

Buletin de București pentru cetățenii străini

Două grupuri infracționale organizate și-au oferit serviciile, contra cost, pentru cetățenii străini care doreau buletin de București. Sumele solicitate pentru obținerea documentelor false erau între 150-200 de euro.

„La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii”, declară Poliția Capitalei.

Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului Ordine Publică și la Secțiile 11, 12 și 23 Poliție. Cei care au încălcat legea nu vor scăpa nepedepsiți, spun autoritățile.

„Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situațe, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul eliberat de către Poliția Capitalei.

 

Locațiile la care figurau foarte mulți la aceeași adresă sunt: Șos. Cățelu nr. 174, ap. 100 și Str. Petre N. Dumitru 38 A, potrivit unor surse judiciare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×