Patrick Devedjian, fost ministru francez, a murit din cauza coronavirusului

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 18:10
Patrick Devedjian, fost ministru francez, a murit din cauza coronavirusului
Devedjian a murit, infectat cu coronavirus. Foto: Hepta

Fostul ministru francez Patrick Devedjian a decedat în urma infecției cu coronavirus, sâmbătă noaptea.

Patrick Devedjian a murit

Conform Adevărul, este primul deces al unui politician important din Franța din cauza COVID-19. Devedjian, 75 de ani, era ținut sub observație de miercuri, 25 martie, într-un spital din Paris.

Fostul președinte al consiliului departamental din Hauts-de-Seine explica joi, 26 martie, pe Twitter că este „afectat de epidemie, obosit, dar stabil”.

După cum și numele sugerează, Devedjian era fiul unui refugiat armean, care a sosit în Franța în 1919, la finele Primului Război Mondial.

Politician și avocat, Devedjian a lăsat în urmă patru copii și o soție. A fost cunoscut în politica din Franța pentru că era un apropiat al fostului președinte Nicolas Sarkozy.

Conform AFP, Devedjian a luptat mereu pentru dezvoltarea Armeniei și pentru recunoașterea genocidului armean.

Prințesa Maria Teresa, primul caz

În lume există momentan mai multe cazuri de politicieni îmbolnăviți de coronavirus, cel mai cunoscut fiind prim minustrul britanic Boris Johnson, însă prima personalitate politică a Europei care a decedat din cauza COVID-19 a fost prințesa Maria Teresa a Spaniei. Femeia avea 86 de ani.

Anunțul decesului a fost făcut de către fratele prințesei, prințul Sixtus Henry din Bourbon-Parma.

Prințul Charles al Marii Britanii este o altă personalitate depistată pozitiv la COVID-19, însă momentan starea de sănătate a prințului de Wales este bună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×