Patriarhul României îşi cere iertare după scandalurile cu tentă sexuală

Alex Bradescu   
în Hotnews
28/07/2017, 16:50
Patriarhul României îşi cere iertare după scandalurile cu tentă sexuală

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, cere iertare tuturor credincioşilor „cu multă durere în suflet” pentru „tulburarea” produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind abateri de la morala creştină. În acest context, PF Daniel spune că se roagă la Maica Domnului să-i lumineze şi să-i ajute pe toţi „slujitorii Bisericii lui Hristos şi pe toţi credincioşii”.

„Ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu multă durere în suflet, cerem iertare tuturor credincioşilor pentru tulburarea produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creştină. Întrucât peste câteva zile începe perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august), când fiecare creştin ortodox se roagă mai mult şi se gândeşte mai mult la propriile sale păcate sau greşeli, cerând, prin spovedanie, iertare de la duhovnic pentru a se împărtăşi mai des cu Sfânta Euharistie, este mare nevoie să ne rugăm lui Dumnezeu şi pentru înnoirea vieţii duhovniceşti a clerului Bisericii noastre de toate rangurile (diaconi, preoţi, ierarhi), precum şi a vieţii monahilor şi credincioşilor mireni”, se arată în comunicatul remis de Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel scandal. Trei cazuri doar în ultima lună

Potrivit comunicatului citat, în 27 şi 28 iulie la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti a avut loc o şedinţă de lucru a Comisiei pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul României, în cadrul căreia au fost studiate prevederile statutare şi regulamentare privind disciplina clerului de toate gradele: diaconi, preoţi şi episcopi.

În ultima perioadă, clerici sunt implicaţi în mai multe scandaluri sexuale. Astfel, preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Un alt scandal este cel al episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot. Cel mai recent caz este cel al stareţului mănăstirii Prislop, din judeţul Maramureş, care este acuzat că a purtat discuţii cu tentă sexuală cu un fost student la Teologie.

Sursa: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×