Parlamentul European a anunțat primul deces din cauza Covid-19 survenit în instituția de la Bruxelles

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 17:43
Parlamentul European a anunțat primul deces din cauza Covid-19 survenit în instituția de la Bruxelles
Parlamentul European a anunțat primul deces din cauza Covid-19 survenit în instituția de la Bruxelles. Credit line: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pandemia de coronavirus face victime pe toate planurile. În cursul zilei de luni, Parlamentul European de la Bruxelles a anunțat primul deces în rândul muncitorilor instituției din cauza epidemiei de coronavirus. Victima este un angajat al Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

Parlamentul European a anunțat primul deces din cauza Covid-19 survenit în instituția de la Bruxelles

Membrii și personalul Parlamentului European au fost informați despre devastatoarea veste a decesului acestui angajat în această după-amiază, printr-un mesaj transmis prin email.

”Cu un regret profund vă informăm că un coleg a a murit de Covid-19. Acesta a lucrat ca antreprenor în DG ITEC. Transmitem sincere condoleanțe familiei și colegilor săi.”, se arată în comunicatul intern.

Tot în cursul acestei zile, colegilor victimei din departamentul de sprijin tehnologic al Parlamentului UE li s-a oferit sprijin psihologic, anunță publicația Express.

În această perioadă de pandemie cu coronavirus, cei aproximativ 7.500 de angajați ai Parlamentului UE au primit ordin să lucreze de acasă după ce instituția a fost închisă pentru a reduce răspândirea virusului.

De asemenea, în mesajul de email intern transmis de conducerea Parlamentului, personalul a fost îndemnat să se sprijine reciproc în aceste momente dificile.

Pe măsură ce epidemia evoluează, tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre membrii familiei sau în rândul prietenilor, iar câțiva au fost afectați direct”, se arată în mesajul intern transmis angajaților și funcționarilor din Parlamentul European.

Parlamentul European, ședință de urgență pe 26 martie

Având în vedere creșterea dramatică a cazurilor de infectare cu coronavirus, Parlamentul European a decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pe 26 martie pentru a vota primele trei propuneri legislative ale Comisiei pentru a trata influența pandemiei.

  • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei;
  • Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică;
  • Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă”cauzate de epidemia Covid-19, conform g4media.

”Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus.

Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”, a declarat președintele Sassoli.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×