Părinţii victimelor din Colectiv nu mai au răbdare! Mesaj dur către autorităţi!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/05/2018, 10:07
Părinţii victimelor din Colectiv nu mai au răbdare! Mesaj dur către autorităţi!
Părinţii victimelor din Colectiv nu mai au răbdare

Părinţii tinerilor care şi-au găsit sfârşitul în tragedia de la Colectiv nu mai au răbdare şi au trimis un mesaj foarte dur autorităţilor! Aceştia simt că vinovaţii vor scăpa nepedepsiţi şi cer instanţelor urgentarea dosarelor!

Redăm mai jos comunicatul de presă:„Principalii responsabili, exponenti ai unui întreg sistem viciat, corupt și anacronic, care a generat tragedia de la Clubul Colectiv, sunt în continuare liberi, menajați și, probabil, vor rămâne nepedepsiți. Organele judiciare române au limitat responsabilitatea la paliere inferioare, nesemnificative și de natură să ascundă tabloul real, angrenajul și mecanismele de stat, publice și de putere, care au generat şi, din nefericire, pot multiplica și pe viitor tragedia petrecuta pe 30.10.2015.

Părinţii victimelor din Colectiv nu mai au răbdare! „multe dintre decese au survenit din cauza întârzierii”

„În incinta clubului „Colectiv” și în imediata apropiere au fost înregistrate 26 de cadavre. După consultarea unor specialiști și studierea informațiilor rezultate în urma concluziilor rapoartelor întocmite, ne permitem să apreciem că multe dintre decese au survenit din cauza întârzierii, haosului şi a nepriceperii cu care s-a intervenit, deși au existat persoane care au profitat de tragedia noastră pentru a-și aroga merite inexistente, afirmând că operaţiunile de salvare au fost conforme, imediate şi fără de cusur. Diferența însemnată, până la 64 de morți, o reprezintă cei care au decedat ulterior, în spitale din România și din străinătate, în timpul acordării tratamentului medical, fără nicio legătură cu incendiul și arsurile provocate de acesta”, a declarat Laurențiu Istrate, tatăl lui Bogdan Istrate, victimă a incendiului Colectiv.

Se încearcă camuflajul unui sistem corupt și bolnav el însuși. Care a fost capacitatea de prevenție și de reacție a diverselor structuri statale cu atribuții în domeniu? Cum au fost organizate, pregătite și cum au acționat aceste structuri și instituții, până la nivel guvernamental? La 20.04.2018 ne-am adresat, din nou, Procurorului General al României, înregistrând plângerea nr. 503, prin care

SOLICITĂM

Cercetarea în regim de urgenţă, în vederea stabilirii răspunderii penale, potrivit vinovăției fiecăruia, a următoarelor persoane implicate în tragedia de la Clubul Colectiv: Ministrul Administrației și Internelor; Ministrul Sănătății; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență; Inspectorul general al IGSU; Prefectul Municipiului București; Inspectorul șef al ISU București; Comandantul operațiunilor de salvare (COS); Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București; Medicul șef al SMURD, adjunctul comandantului operațiunilor de salvare și directorul operațiunilor de salvare medical (DSM); Medicul șef al Serviciului de ambulanță București – Ilfov; Responsabilii de întocmirea, implementarea și punerea în aplicare a Planului alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple și integrarea acestuia, la nivelul sistemelor de comandă și coordonare, cu Planul Roșu de intervenție din cadrul fiecărei unități sanitare implicate, precum si de neactivarea mecanismului de protectie civila a Uniunii Europene pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 Cp, abuz în serviciu prev. de art. 297 Cp, neglijență în serviciu prev. de art. 298 Cp, zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 Cp, precum și pentru alte infracțiuni ce vor fi descoperite pe parcursul cercetărilor”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×