Părinți români condamnați în Franța! Cei doi și-au răpit propiul copil

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/02/2020, 09:48
Părinți români condamnați în Franța! Cei doi și-au răpit propiul copil GALERIE FOTO
Cei doi părinți au fost condamnați de un tribunal francez. Sursa foto - facebook

Părinți români condamnați în Franța! Mai exact, mama și tatăl unei fetițe au primit câte 18 luni de închisoare, dintre care nouă cu suspendare. Se întâmplă lucrul acesta după ce în august anul trecut ei și-au răpit copilul de la persoana căreia îi fusese dat în grijă de către autorități.

Părinți români condamnați în Franța!

Inițial, Parchetul a solicitat trei ani de închisoare pentru mamă și nu mai puțin de patru ani pentru tată, a cărui paternitate nu a fost, oricum, stabilită în mod oficial.

Totul s-a petrecut pe data de 9 august 2019, atunci când mama a luat-o pe fetiță de la un cămin din Logelbach-Wintzenheim (departamentul Haut-Rhin).

Cei doi și-au răpit propiul copil

În acel moment, copilul se afla acolo, fiind plasat de autorități încă de la vârsta de 1 an și patru luni. Autoritățile franceze au decis să o încredințeze pe fetiță serviciilor sociale din cauza condițiilor îngrozitoare în care trăia.

Conform presei locale, mama o trata înfiorător și nu ezita să se prostitueze cu fetița în cameră, într-un adăpost de urgență. Aceasta a fost de altfel și mărturia de la proces a președintelui tribunalului.

În plus, mama a fost acuzată că și-ar fi folosit copila pentru a cerși. Un alt detaliu important este acela că cei doi părinți au cazier în mai multe țări din Europa, fiind condamnați în repetate rânduri pentru furturi.

De remarcat că femeia, născută în 1981, și bărbatul, născut în 1980, au pledat „vinovat” în fața tribunalului. Aceștia au recunoscut că și-au luat fetița cu forța de la persoana care avea grijă de ea, după care au fugit cu ea în România.

Abia aici au fost arestați și predați autorităților franceze. În prezent, copilul se află în România și este în grija statului. Interesant este că avocatul tatălui a spus la proces că cei doi au dorit foarte mult să-și ia copilul înapoi nu pentru a-l folosi la cerșit, ci pentru că îl iubeau.

„Am crezut că vom fi lăsați fără fetița noastră până la 18 ani, de aceea am acționat așa, cred că orice părinte ar fi făcut la fel”, a declarat acuzatul, în timp ce femeia, plângând, a vorbit despre cât de mult a suferit că a fost separată de fiica ei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×