Parchetul General, concluzie dură în cazul violului de la Vaslui

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/07/2015, 17:33
Parchetul General, concluzie dură în cazul violului de la Vaslui

Parchetul General a ajuns la primele concluzii în urma controlui efectuat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Potrivit acestora, Ingrid Botezatu, procurorul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzaţi că au violat o elevă, şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă.

O echipă a Parchetului General a efectuat, săptămâna trecută, un control la sediul Parchetului din Vaslui, în cazul fetei violate de şapte tineri.

ĂSTA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat luni că rezultatul verificărilor a reliefat existenţa unor indicii privind comiterea de către Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi procuror de şedinţă, a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t. din Legea 303/2004, respectiv exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, constând în neverificarea în termenul prevăzut de lege a legalităţii şi temeiniciei încheierii din 2 aprilie 2015 a Judecătoriei Vaslui, prin care s-a înlocuit arestul preventiv cu o altă măsură mai uşoară în cazul tinerilor acuzaţi de viol.

INCREDIBIL! S-a întors acasă din delegaţie, la soţie, şi i-a făcut această poză. După ce a vazut fotografia a DIVORŢAT de ea

Potrivit surselor citate, Parchetul General a trimis Inspecţiei Judiciare rezultatele verificărilor efectuate la Parchetul din Vaslui, deoarece la IJ există deja declanşată o acţiune disciplinară în acest dosar.

Pe 2 aprilie, trei dintre cei şapte tineri acuzaţi de viol şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu.

ROM NIA, ÎN DOLIU! Tragedia s-a produs în urmă cu puţin timp! Celebrul cîntăreţ A MURIT! Avea numai 33 de ani! Lovitură teribilă pentru muzica românească!

Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Ulterior, Tribunalul Vaslui a decis ca şi ceilalţi patru tineri care nu şi-au recunoscut vina să fie plasaţi în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu cea a controlului judiciar pentru toţi cei şapte acuzaţi.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×