Parchetul General, concluzie dură în cazul violului de la Vaslui

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/07/2015, 17:33
Parchetul General, concluzie dură în cazul violului de la Vaslui

Parchetul General a ajuns la primele concluzii în urma controlui efectuat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Potrivit acestora, Ingrid Botezatu, procurorul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzaţi că au violat o elevă, şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă.

O echipă a Parchetului General a efectuat, săptămâna trecută, un control la sediul Parchetului din Vaslui, în cazul fetei violate de şapte tineri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ĂSTA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat luni că rezultatul verificărilor a reliefat existenţa unor indicii privind comiterea de către Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi procuror de şedinţă, a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t. din Legea 303/2004, respectiv exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, constând în neverificarea în termenul prevăzut de lege a legalităţii şi temeiniciei încheierii din 2 aprilie 2015 a Judecătoriei Vaslui, prin care s-a înlocuit arestul preventiv cu o altă măsură mai uşoară în cazul tinerilor acuzaţi de viol.

INCREDIBIL! S-a întors acasă din delegaţie, la soţie, şi i-a făcut această poză. După ce a vazut fotografia a DIVORŢAT de ea

Potrivit surselor citate, Parchetul General a trimis Inspecţiei Judiciare rezultatele verificărilor efectuate la Parchetul din Vaslui, deoarece la IJ există deja declanşată o acţiune disciplinară în acest dosar.

Pe 2 aprilie, trei dintre cei şapte tineri acuzaţi de viol şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu.

ROM NIA, ÎN DOLIU! Tragedia s-a produs în urmă cu puţin timp! Celebrul cîntăreţ A MURIT! Avea numai 33 de ani! Lovitură teribilă pentru muzica românească!

Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Ulterior, Tribunalul Vaslui a decis ca şi ceilalţi patru tineri care nu şi-au recunoscut vina să fie plasaţi în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu cea a controlului judiciar pentru toţi cei şapte acuzaţi.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×