Românii spun ADIO paradisurilor fiscale! Vezi cu cine a semnat România acord!

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 00:09
Românii spun ADIO paradisurilor fiscale! Vezi cu cine a semnat România acord!

Paradisurile fiscale nu îi vor mai putea ascunde pe cetăţenii români! Lista ţărilor cu care România face schimb de informaţii fiscale a fost actualizată în luna august, prin publicarea unui act normativ în Monitorul Oficial.

Astfel, numeroase jurisdicţii cunoscute drept paradisuri fiscale, dar nu numai, vor trebui să furnizeze informaţii anuale cu privire la:

-numele şi rezidenţa fiscală a titularilor conturilor deschise pe teritoriul lor;

-soldul contului la sfârşitul anului;

-valoarea ultimei tranzacţii, înainte de închiderea contului, dacă închiderea s-a efectuat în cursul anului;

-cuantumul brut total plătit sau creditat titularului de cont în cursul anului, inclusiv cuantumul agregat al oricaror rambursări plătite titularului de cont în cursul anului calendaristic;

-pentru conturile de custodie, informaţii cu privire la dobânzi încasate, dividende primite, suma veniturilor generate în legătura cu activele deţinute în cont şi încasările totale din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare în legătură cu care instituţia financiară a acţionat drept custode, broker, reprezentant ori mandatar al titularului;

-pentru conturile de depozit, informaţii cu privire la dobânzile încasate. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Paradis fiscal, dar nu prea. Vezi ţările cu care a încheiat acord România

Ordinul ANAF nr. 2309/2017 a intrat în vigoare pe 3 august 2017 şi a actualizat lista jurisdicţiilor cu care România va colabora în baza Acordului multilateral al autorităţilor competente pentru schimbul automat de informaţii privind conturile financiare.

Cu alte cuvinte, jurisdicţii precum Insulele Virgine Britanice, Bermuda, Insula Man, Insulele Cayman sau Seychelles, cunoscute drept paradisuri fiscale, vor comunica autorităţilor din România informaţii de interes în domeniul financiar-contabil.

În total sunt 73 de jurisdicţii care vor lua parte la acest tip de raportare, dintre care 23 vor raporta informaţiile începând cu anul fiscal 2017. Dintre acestea, amintim: Africa de Sud, Anguilla, Argentina, Bermuda, Columbia, Gibraltar, Groenlanda, Guernsey, Islanda, India, Insulele Feroe, Insulele Man, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Britanice, Jersey, Liechtenstein, Mexic, Montserrat, Norvegia, Republica Coreea (Coreea de Sud), San Marino, Seychelles.

În continuare, din 2018 se vor aplica alte 50 de acorduri de colaborare cu jurisdicţii raportoare precum Australia, Belize, Brazilia, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Israel, Monaco, Panama, Rusia, Turcia, Singapore, Qatar, Mauritius, Hong Kong, Malaezia, Liban, Kuweit, Insulele Marshall, printre altele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×