Faptul că românii iau pastile după ureche nu mai este un lucru necunoscut, însă din această cauză autoritățile din țara noastră îi vor obliga pe farmaciști să elibereze până și banalul paracetamol doar după ce aceștia s-au asigurat că pacientul a înțeles care este doza pe care trebuie să o ia.
Paracetamolul nu mai poate fi eliberat oricum de farmaciști
Așadar, după ce autoritățile au reglementat foarte atent vânzarea de antibiotice, preferatele românilor pentru orice afecțiune, iată că nici banalul paracetamol nu mai poate fi eliberat pur si simplu de farmaciști, deoarece poate fi periculos pentru sănătate, dacă este luat fără un aviz medical.
Așadar, paracetamolul va fi vândut doar după ce oamenii vor fi instruiţi care este doza maximă admisă şi care sunt pericolele la care se expun cei care exagerează.
Paracetamolul poate provoca hepatită, dacă este luat în doze mari și pe termen lung
Luat în doze mari și pe termen lung, paracetamolul a provocat creșterea îmbolnăvirilor de hepatită, după cum atrag atenţia medicii de specialitate. Un caz mortal, din păcate, a avut loc în urmă cu doi ani, în Franța, unde o tânără de doar 22 de ani a murit din cauza unei intoxicaţii hepatice provocate de paracetamol.
Studiile făcute la nivel european arată că 1 din 7 părinți își tratează singur copilul, iar o femeie din 4 își alege singură tratamentul, după ce a căutat pe internet interpretarea analizelor sau a simptomelor. În România, mai mult de jumătate din populație a luat măcar o dată antibiotic fără a avea recomandare medicală.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Când vine vorba de tratamente care pot fi cumpărate fără rețetă, statisticile sunt chiar alarmante: 73% dintre români își administrează singuri doctoriile.
Românii folosesc de 2 ori mai multe pastile fără rețetă decât media europeană, iar cheltuielile pe medicamente se ridică, în medie, la 100 de euro pe an pe cap de locuitor, în România.