Papa Francisc, mesaj emoţionant de Crăciun! S-a rugat pentru refugiaţi

Vicentiu Dinescu   
în Stiri de ultima ora
25/12/2017, 12:05
Papa Francisc, mesaj emoţionant de Crăciun! S-a rugat pentru refugiaţi

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, i-a îndemnat pe romano-catolici, în timpul slujbei din Ajunul Crăciunului, să nu ignore greutăţile prin care trec milioane de migranţi ”alungaţi de pe pământul lor”.

Suveranul Pontif i-a comparat pe migranţi cu Maria şi Iosif, reamintind de povestea biblică – călătoria celor doi din Nazaret în Betleem fără a găsi un loc în care să se stabilească. Mulţi migranţi, a spus el, au fost forţaţi să fugă de lideri care ”nu au nicio problemă în a vărsa sânge nevinovat”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Papa Francisc este nepotul unor migranţi italieni

Numărul refugiaţilor din întreaga lume depăşeşte 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numeroşi membri ai grupului etnic Rohingya în Myanmar. ”Atât de multe urme de paşi sunt ascunşi de urmele păşilor lui Iosif şi Maria”, a spus Suveranul Pontif argentinian, el însuşi nepotul unor migranţi italieni.

La slujba de duminică seară el a adăugat: ”Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, alungaţi de pe pământul lor, îşi lasă în urmă pe cei dragi”. Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din întreaga lume a accentuat că potrivit credinţei străinii să fie bineveniţi oriunde.

Papa Francisc va ţine tradiţionala binecuvântare ”Urbi et Orbi” de Crăciun, în cursul zilei de luni.

Închide ×