Papa Francisc, foarte aproape de tragedie! Avionul său şi-a schimbat direcţia în ULTIMUL moment

Filon Stan   
în Hotnews
07/09/2017, 00:08
Papa Francisc, foarte aproape de tragedie! Avionul său şi-a schimbat direcţia în ULTIMUL moment

Viaţa Papei Francisc a fost în pericol din cauza uraganului Irma, în timpul călătoriei sale către Columbia, ţară pe care o va vizita în următoarele zile. Rafalele de vânt aduse de Irma depăşesc chiar şi 360 de km/h!

Avionul Suveranului Pontif a fost nevoit să îşi modifice ruta în ultimul moment din cauza uraganului Irma, care traversează partea nordică a Mării Caraibilor, informează Reuters. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Papa Francisc trebuia să zboare peste Puerto Rico

Avionul Papei Francisc o aeronavă a companiei Alitalia, a plecat miercuri dimineaţă, din Italia către Columbia şi ar fi trebuit să zboare pe deasupra teritoriului american Puerto Rico. Din cauza uraganului, piloţii au modificat pe loc traseul de zbor spre sud pentru a trece pe lângă Barbados, Grenada şi Trinidad, a anunţat un oficial de la Vatican.

Previziunile meteorologice recente arătau că Irma, una dintre cele mai puternice furtuni produse în Oceanul Atlantic în ultimul secol, va lovi Puerto Rico în a doua jumătate a zilei de miercuri. Papa Francisc efectuează a 20-a vizită în străinătate în calitate de suveran pontif şi cea de-a cincea într-o ţară din America Latină. El va petrece cinci zile în Columbia, pentru a încuraja procesul de pace care a pus capăt unei jumătăţi de secol de război între autorităţile columbiene şi gruparea de gherilă FARC.

„Pacea este ceea ce Columbia caută de atât de mult timp şi pentru care depune eforturi. O pace stabilă, durabilă, cu scopul ca oamenii să se poată vedea între ei şi să se trateze ca fraţi, niciodată din nou ca duşmani”, a declarat papa într-un mesaj video difuzat cu două zile înainte de plecarea în această ţară sud-americană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×