Şoc în Marea Britanie! Regina Elisabeta a II-a dă bani cu dobândă! Totul a fost dezvăluit de investigaţia Panama Papers

Filon Stan  
înHotnews
06/11/2017, 16:03
Şoc în Marea Britanie! Regina Elisabeta a II-a dă bani cu dobândă! Totul a fost dezvăluit de investigaţia Panama Papers

Investigaţia Panama Papers agită din nou întreaga lume! Alte 13 milioane de documente au fost publicate pe Internet. Printre altele, documentele arată legăturile dintre Rusia şi miliardari din anturajul preşedintelui american Donald Trump, afacerile secrete ale apropiaţilor primului ministru canadian Justin Trudeau, interesele offshore ale reginei Angliei, dar şi ale altor peste 120 politicieni din întreaga lume.

Investigaţia arată că firme gigant, precum Apple, Nike, Uber, dar şi alte companii globale încearcă să evite plata taxelor prin tot felul de artificii. Una dintre reţelele offshore duce către secretarul american pentru comerţ, miliardarul Wilbur Ross, iar cel puţin 12 consilieri, membri de cabinet şi finanţatori importanţi ai lui Donald Trump apar în documentele secrete. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Panama Papers. Regina Elisabeta a II-a nu recunoaşte nimic

Cele mai multe dezvăluiri provin din arhiva casei de avocatură Appleby şi a unui furnizor de servicii offshore numit Estera, scriu jurnaliştii de la Rise Project. Regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari în companii ce oferă servicii medicale şi credite pentru nevoi personale, arată documentele Appleby.

Fişierele companiei mai arată că, din 2007, fondul de investiţii al reginei a vărsat bani într-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la rândul ei, într-o afacere ce vindea britanicilor produse în rate cu o dobândă de până la 99,9 la sută. Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticată în trecut pentru afacerile făcute pe spinarea britanicilor săraci însă nu s-a ştiut, până acum, faptul că banii coroanei au sprijinit-o.

Un purtător de cuvânt al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian, partener al ICIJ în acest proiect, că fondul coroanei are o investiţie în Insulele Cayman, dar că nu cunoaşte implicarea în BrightHouse.

Panama Papers. Rusia şi SUA, înfrăţite în afacerile din Insulele Cayman

Printre monarhii şi politicienii conectaţi la acestă lume offshore se numără şi Regina Noor a Iordaniei, care apare drept beneficiară a două structuri offshore cu ajutorul cărora a ascuns faptul că deţinea o proprietate imensă în Marea Britanie.

În Statele Unite, documente ale Appleby arată cum Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA a folosit un lanţ de entităţi din Insulele Cayman pentru a deţine acţiuni în Navigator Holdings, o companie de shipping printre ai cărei clienţi se numără Kirill Shamalov, ginerele lui Vladimir Putin, dar şi Gennady Timchenko, notează Rise Project.Documentele din Paradise Papers au scos la iveală şi alte legături dintre SUA şi Rusia în ceea ce priveşte relaţiile de afaceri: în 2011, un fond de investiţii al mogulului IT Yuri Milner acţionând ca intermediar pentru una din băncile guvernului rus, VTB Bank, când aceasta a investit 191 de milioane de dolari în reţeaua socială Twitter. VTB este implicată şi în rafinăria românească Rafo Oneşti, ca principal finanţator în ultimii ani ai acţionarilor ruşi, scriu jurnaliştii Rise Project.

Documentele mai arată cum o subsidiară a gigantului rus Gazprom a înfiinţat o companie paravan care a investit într-o firmă legată de Yuri Milner şi care a deţinut acţiuni de aproape 1 miliard de dolari la Facebook. Tot Milner a investit 850 mii de dolari în Cadre, o companie imobiliară al cărei co-fondator este ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Sursa: Rise Project

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×