Pădurar împușcat mortal azi noapte în Maramureș. Polițiștii cred că a fost țintit de hoții de lemne

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 08:32
Pădurar împușcat mortal azi noapte în Maramureș. Polițiștii cred că a fost țintit de hoții de lemne
Pădurar împușcat azi noapte în județul Maramureș. Sursa foto: ziarmm.ro

Un pădurar în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost găsit împușcat azi noapte într-o localitate din județul Maramureș. Anchetatorii susțin că acesta ar fi fost țintit, cel mai probabil, de hoții de lemne. Pădurarul a fost găsit fără suflare într-o râpă dintr-o zonă muntoasă.

Pădurar împușcat în Maramureș pentru că a vrut să oprească hoții de lemne

Bărbatul era tată a trei copii și locuia în satul Borcuț din județul Maramureș. Acesta a fost găsit în Lăpușul Românesc, în pădurea Rogozului. În momentul în care oamenii legii l-au descoperit pe pădurar, acesta avea piciorul rupt și o rană adâncă în abdomen. Acesta a fost investigat și de medici, dar nu au mai putut face absolut nimic pentru salvarea bărbatului, scrie ziarmm.ro.

Se pare că pădurarul ar fi mers pe urmele hoților de lemne de unul singur, iar acum poate fi considerat un adevărat erou având în vedere că a plătit cu viața sa pentru a proteja pădurea. Directorul Romsilva a postat mai multe imagini pe Facebook alături de un text prin care condamnă această crimă. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz pentru a aflat cu exactitate ce s-a întâmplat și cine ar fi autorul sau autorii asasinatului.

pădurar împușcat maramureș
Pădurarul s-ar fi confruntat singur cu tăietorii de lemne. Sursa foto: mândri.ro

Hoții de lemne au ras tot anul trecut și în județul Iași

„La Romsilva – Directia Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strambu Băiuț in aceasta seara hotii de lemne l-au omorât cu violenta pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extrema, astfel ca nu o pot descrie! Sunt în judetul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani”, este mesajul postat pe Facebook de un director de la Romsilva.

Nu este prima oară când hoții de lemne rad tot în urma lor în România. În luna iulie a anului trecut, mai mulți astfel de tăietori au luat din calea lor 15 hectare de pădure, copac cu copac. Acesta a fost unul din cele mai mari furturi de lemne din județul Iași de anul trecut, iar de multe ori autoritățile ori sunt în complicitate ori sunt depășite de astfel de situații.

În cazul devastării pădurilor din Iași, majoritatea proprietarilor terenurilor respective nu mai erau de multă vreme în viață, așa că hoții au mers la sigur, știind că nu riscă nimic dacă pătrund pe pământ privat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×