Paddy Ashdown a murit la 77 de ani. Fostul lider al liberal-democraților era dușmanul de moarte al lui Tony Blair

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 08:21
Paddy Ashdown a murit la 77 de ani. Fostul lider al liberal-democraților era dușmanul de moarte al lui Tony Blair GALERIE FOTO
Paddy Ashdown a murit la 77 de ani. Fostul lider al liberal-democraților era dușmanul de moarte al lui Tony Blair

Este doliu în Regatul Unit! Paddy Ashdown, fostul lider al liberal-democraţilor din Marea Britanie, a murit la vârsta de 77 de ani. Potrivit presei de peste hotare, el s-a luptat cu o boală nemiloasă, iar organismul său a cedat în timpul tratamentului. La scurt timp după aflarea acestei vești triste, mulți dintre colegii de breaslă i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare, unde au postat câte un mesaj.

„Cu mare tristeţe anunţăm că Paddy Ashdown a murit mai devreme în această seară după o scurtă boală”, a anunţat partidul pe Twitter. Fostul lider al liberal-democraților era dușmanul de moarte al lui Tony Blair.

Paddy Ashdown a murit la vârsta de 77 de ani

Paddy Ashdown, chipul politicii centriste în Marea Britanie pentru mai bine de un deceniu, diplomat, fost puşcaş marin şi ofiţer de informaţii, a murit, sâmbătă, fiind bolnav de cancer. El i-a condus pe liberal-democraţi timp de 11 ani, până în 1999, transformându-i într-o forţă care să conteste dominaţia conservatorilor, partidul lui Winston Churchill şi al Theresei May, şi a laburiştilor, formaţiunea lui Tony Blair şi Jeremy Corbyn, în politica din Regatul Unit. Liberal-democraţii au anunţat că Ashdown a murit sâmbătă seară, după o suferinţă scurtă. El fusese recent internat în spital din cauza unui cancer de vezică, relatează Adevărul.

Formaţiunea politică a declarat că va rămâne în memoria sa ca cineva care a avut o contribuţie imensă pentru a promova cauzele liberalismului. Ashdown a intrat în parlament în 1983 şi a fost ales lider al liberal-democraţilor cinci ani mai târziu. Ulterior, el a deţinut alte roluri, precum Înalt comisar pentru Bosnia-Herţegovina, potrivit Reuters.

Paddy Ashdown, în ziua nunții (foto stânga) și Paddy Ashdown, la bătrânețe (foto dreapta)

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×