Ouăle şi-au dublat preţul! ”Acum este un puseu pe piaţă generat de scandalul Fipronil”

Vicentiu Dinescu    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
11/11/2017, 13:43
Ouăle şi-au dublat preţul! ”Acum este un puseu pe piaţă generat de scandalul Fipronil”

Marii producători avertizează că scumpirea nu se opreşte aici, iar până la Crăciun preţul ouălelor va creşte cu încă 60%. Lipsa ouălor timp de câteva săptămâni a fost o problema în marile lanţuri comeciale, dar şi în magazinele mici.

”Acum e un puseu pe piaţă generat de condiţiile care s-au creat la nivel european. În foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franţa, din Belgia, datorită scandalului Fipronil, foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spaţiile respective şi acum, oferta fiind mai mică evident că piaţa a reacţionat în mod natural”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ouăle s-au scumpit din cauza răcirii vremii

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană.

Un număr de 40 de ţări din întreaga lume au fost afectate de scandalul ouălor contaminate cu substanţa Fipronil, printre acestea numărându-se şi 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Un ou a ajuns să coste în acest moment un leu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×