OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. Leonardo DiCaprio, cel mai bun actor. Spotlight a luat marele trofeu! Lista cîştigatorilor

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/02/2016, 08:00
OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. Leonardo DiCaprio, cel mai bun actor. Spotlight a luat marele trofeu! Lista cîştigatorilor GALERIE FOTO

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. Cea de-a 88-a editie a Premiilor Oscar a avut loc duminica seara in Los Angeles. Spotlight a luat Oscarul pentru cel mai bun film, insa momentul serii a fost Oscarul castigat de Leonardo DICaprio.

► Drama Spotlight a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului
►Leonardo di Caprio a castigat primul sau Oscar din cariera, pentru Hugh Glass, din filmul The Revenant.
►Cea mai buna actrita in rol principal a fost aleasa Brie Larson, pentru rolul din drama Room.
►Alicia Vikander, din filmul „The Danish Girl” si Mark RY-lance, din „Bridge of Spies” au castigat statuetele pentru cei mai buni actori in roluri secundare.
►Filmul „Son of Saul, in care joaca si actorul roman Levente Molnar, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun film strain.
►Cele mai multe premii, 6 la numar, au fost adjudecate de Mad Max- Fury Road, care a dominat la categoriile tehnice.

Dupa sase nominalizari si o lupta dusa de doua decenii cu Academia Americana de Film, Leonardo DiCaprio a luat, in sfarsit primul Oscar din cariera, pentru rolul din „The Revenant”.
Desi era considerat favorit, „The Revenant” a pierdut titlul pentru cel mai bun film in fata lui „Spotlight”, drama despre scandalul abuzurilor sexuale care a zguduit Biserica Catolica. Criticii s-au indragostit de acest film, oferindu-i recenzii foarte bune.

Alejandro G. Inarritu a scris istorie si a devenit singurul regizor mexican premiat cu doua trofee Oscar pentru regie. „The Revenant” i l-a adus pe al doilea consecutiv, dupa ce anul trecut era premiat pentru „Birdman”.

Cea mai buna actrita a fost recompensata Brie Larson, cu rolul din „Room’. Alicia Vikander a luat Oscarul pentru rol secundar, in „The Danish Girl”, iar Mark Rylance a fost cel care i-a suflat Oscarul lui Stallone si a invins la „cel mai bun actor in rol secundar”

Lista castigatorilor la Premiile OSCAR 2016
Premiul Oscar pentru cel mai bun film – Spotlight
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor – Leonardo DiCaprio („The Revenant)
Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita – Brie Larson („Room”)
Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor – Alejandro Gonzalez Inarritu (The Revenant)
Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Alicia Vikander
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar – Mark Rylance, (Bridge of Spies)
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat – The Big Short (Adam McKay si Charles Randolph)
Premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora – Ennio Morricone (The Hateful Eight)
Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original – Sam Smith, „Writings on the Wall (Sam Smith, Jimmy Napes) din Spectre
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original – Spotlight (Tom McCarthy si Josh Singer)
Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain – Son of Saul (Ungaria)
Premiul Oscar pentru cel mai bun scurmetraj – Stutterer
Premiul Oscar pentru cele mai bune costume – Mad Max: Fury Road (Jenny Beavan)
Premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj – Mad Max: Fury Road
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original – Spotlight (Tom McCarthy si Josh Singer)
Premiul Oscar pentru cea mai buna regie de imagine – The Revenant (Emmanuel Lubezki)
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat – The Big Short (Adam McKay si Charles Randolph)
Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie – Inside Out
Premiul Oscar pentru cel mai bun sunet – Mad Max: Fury Road (Mark Mangini si David White)
Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet: Mad Max: Fury Road
Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale – Ex-Machina
Premiul Oscar pentru cel mai bun scurmetraj de animatie – A Bear Story
Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar – Amy
Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar scurtmetraj – A Girl in the River: The Price of Forgiveness (Sharmeen Obaid-Chinoy)

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. 10 dintre cele 34 de filme selecţionate la diverse categorii ale celei de-a 88-a ediţii a Oscarurilor se bazează pe poveşti adevărate, scrie lefigaro.fr, citat de Agerpres.

Gala Premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sînt, LIVE, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01:20 noaptea şi pînă în jurul orei 6 dimineaţa, ora României.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „The Revenant” al regizorului Alejandro Gonzales Inarritu este nominalizat la 12 categorii, printre care ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor” (Leonardo DiCaprio), ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Tom Hardy), ”Cel mai bun montaj”. Filmul prezintă povestea vânătorului Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio. Născut în jurul anului 1780 şi mort în 1833, Glass este cunoscut pentru performanţa de a fi ajuns în 1823 la Fort Kiowa din Dakota de Sud în şase săptămâni, după ce fusese rănit grav de un urs grizzly. Drumul său de peste 300 de kilometri, parcurs într-un mediu extrem de ostil, este prezentat de Inarritu, care se bazează şi pe cartea lui Michael Punke.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Spotlight”, regizat de Tom McCarthy, este nominalizat la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Mark Ruffalo), ”Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel McAdams), ”Cel mai bun scenariu original”, ”Cel mai bun montaj”. Filmul are aspectul unui documentar, lucru care nu miră având în vedere că este adaptarea unui fapt real: ancheta unui grup de ziarişti de la Boston Globe, distinsă cu premiul Pulitzer în 2003. Pelicula aduce pe ecran lumea jurnalismului de investigaţie, relatând munca intensă desfăşurată de echipa Spotlight timp de un an pentru a dezvălui scandalul preoţilor pedofili din Biserica catolică americană.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „The Big Short”, filmul regizorului Adam McKay, concurează la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Christian Bale), ”Cel mai bun scenariu adaptat” şi ”Cel mai bun montaj”. Este ecranizarea cărţii „The Big Short: Inside the Doomsday Machine” a lui Michael Lewis, apărută în 2010. Autorul prezintă povestea simultană a mai multor actori cheie care au profitat de criza financiară din 2008. Personajele principale sunt interpretate de Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell şi Karen Gillan.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Bridge of Spies”, regizat de Steven Spielberg, este nominalizat la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Mark Rylance), ”Cel mai bun scenariu original”, ”Cele mai bune decoruri”, ”Cel mai bun mixaj de sunet” şi ”Cea mai bună coloană sonoră’. Regizorul s-a inspirat dintr-un fapt important din istorie. În plin război rece, avocatul american James B. Donovan (Tom Hanks) acceptă să îl apere pe spionul sovietic Rudolf Abel, stabilit de mai mulţi ani în Statele Unite, reuşind să îl scape de condamnarea la moarte. Abel este condamnat la închisoare. CIA acceptă o propunere a sovieticilor, care doreau să facă un schimb de prizonieri pentru a-şi recupera spionul. James B. Donovam merge la Berlin să negocieze acest schimb.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Room”, al regizorului Lenny Abrahamson, a fost selectat la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cea mai bună actriţă” (Brie Larson) şi ”Cel mai bun scenariu adaptat”. El se inspiră din calvarul austriecei Elisabeth Fritzl care a reuşit să iasă în 2008, când avea 48 de ani, din adăpostul antiatomic construit de tatăl ei în subsolul casei unde o ţinuse sechestrată. Timp de 24 de ani a fost abuzată de tatăl ei şi a născut şapte copii, dintre care trei au stat cu ea până când a fost eliberată. Lenny Abrahamson a ales să se îndepărteze parţial de realitate în filmul său, povestind faptele văzute prin ochii lui Jack, fiul de cinci ani interpretat de micul canadian Jacob Tremblay. Acesta joacă alături de Brie Larson, care interpretează rolul principal.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Steve Jobs” de Danny Boyle, concurează la categoriile ”Cel mai bun actor” (Michael Fassbender) şi ”Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Kate Winslet). Este un film dedicat co-fondatorului companiei Apple, realizat după biografia destul de contestată a lui Walter Isaacson. Lungmetrajul prezintă în trei acte principalele lansări comerciale realizate de Steve Jobs şi se concentrează pe relaţia pe care a avut-o cu fiica sa, Lisa.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „The Danish Girl” al regizorului Tom Hooper este nominalizat la categoriile ”Cel mai bun actor” (Eddie Redmayne), ”Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Alicia Vikander), ”Cele mai bune decoruri” şi ”Cele mai bune costume”. În pofida aspectului foarte clasic al peliculei, Tom Hooper prezintă un subiect cum nu se poate mai actual, relatând povestea lui Lili Elbe, născută Einar Wegener, prima femeie transsexuală care a fost supusă unor operaţii de schimbare de sex. Născută în 1882 şi moartă în 1931, ea s-a făcut cunoscută şi ca pictoriţă pe scena artistică daneză. Pe ecran este interpretată de Eddie Redmayne, actor obişnuit cu metamorfozele, iar Alicia Vikander joacă rolul soţiei.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Joy” de David O. Russell o are pe Jennifer Lawrence nominalizată la categoria ”Cea mai bună actriţă”. Cineastul american David O Russell a ales personajul Joy Mangano, care a inventat mopul Miracle Mop la începutul anilor 1990, un fel de unealtă magică destinată să revoluţioneze întreţinerea interioarelor. Însă, dincolo de amănuntul menajer, filmul se concentrează pe antreprenoarea hotărâtă să reuşească în viaţă după primii ani întunecaţi. Este o adevărată odă închinată visului american, adusă pe ecran de cuplul Jennifer Lawrence — Bradley Cooper.

OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „N.W.A.: Straight Outta Compton” de F. Gary Gray este nominalizat la categoria ”Cel mai bun scenariu adaptat”. Puţine filme prezintă genul rap şi cu atât mai puţin miticul grup NWA, care a popularizat gangsta rap la sfârşitul anilor 1980. Filmul lui F. Gary Gray face acest lucru, avându-i drept coproducători pe rapperii Ice Cube şi Dr. Dre. Spectatorul este dus în cartierul rău famat Compton, de la periferia oraşului Los Angeles, unde grupul cântă despre viaţa zilnică, cu violenţe, trafic de droguri şi rasism, înregistrând apoi glorie şi decepţii.

 OSCAR 2016 CÎŞTIGĂTORI PREMII. „Trumbo” al regizorului Jay Roach îl are pe Bryan Cranston selectat la categoria ”Cel mai bun actor”. Este un alt film biografic ce a reţinut atenţia la Oscar îndeosebi pentru prestaţia actorului principal, Bryan Cranston, care îl interpretează pe scenaristul Dalton Trumbo, acuzat că ar fi comunist în plin război rece, când suspiciunile invadaseră Hollywoodul. Plasat pe lista neagră, el a reuşit totuşi să lucreze datorită unui intermediar.

Sursă: www.romanialibera.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×