Autorităţile dintr-un orăşel italian vând case cu doar 1 euro

Filon Stan   
în Galerie foto
05/02/2018, 13:58
Autorităţile dintr-un orăşel italian vând case cu doar 1 euro GALERIE FOTO

Dacă ai visat să trăieşti într-un loc boem, încărcat de istorie şi frumos, acum este momentul. În Ollolai poţi avea o locuinţă pentru doar 1 euro, scire CNN. Ollolai, aflat în regiunea montană Barbagia, Sardinia, vinde sute de case abandonate, după ce în ultimii 50 de ani populaţia micului oraş a scăzut de la 2250 la 1300 de locuitori. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Există însă o condiţie impusă celui care vrea să cumpăre o casă cu un euro: să o reconsolideze. Cele 200 de case, construite în piatră, se află în stare de degradare. Renovările te pot duce undeva aproape de 25.000 de euro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Oraşul italian Ollolai vinde case la preţul de doar 1 euro

În spatele planului de a vinde aceste case se află dorinţa autorităţilor de a reinventa micul oraş, pentru a nu deveni unul fantomă. „Ne mândrim cu originile preistorice”, spune primarul Efisio Arbau. „Planul meu este să salvez tradiţiile unice ale acestui loc, pentru a nu cădea în uitare. Mândria trecutului este puterea noastră. Întotdeauna am fost oameni puternici şi nu vom permite oraşului nostru să dispară”, spune acesta.

Fostă capitală a Barbagiei, Ollolai rămâne cel mai pur şi autentic loc din Sardinia. Cândva cu aleile şi piaţetele pline de oameni, astăzi este aproape pustiu. Tinerii şi familiile de aici au abandonat tot şi au plecat spre oraşele mai mari. Motiv pentru care multe case au căzut în paragină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×