Oraşul în care toată lumea vrea să lucreze: autorităţile oferă mîncare şi case gratis

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
18/04/2015, 16:36
Oraşul în care toată lumea vrea să lucreze: autorităţile oferă mîncare şi case gratis

Un oras ras de pe fata pamantului in urma cu aproximativ 100 de ani de un incendiu devastator a devenit peste noapte o atractie pe piata locurilor de munca, dupa ce autoritatile au anuntat ca le ofera case si mancare gratis celor interesati sa lucreze aici.

Micutul oras Garnet din Montana (SUA) face parte dintr-un proiect al autoritatilor americane, care doresc sa-l transforme intr-un punct turistic, dupa ce in urma cu 103 ani a fost distrus de un incendiu, conform Daily Mail.

In acest sens, autoritatile din SUA au publicat un anunt intr-un ziar local in care mentionau ca cei interesati sa lucreze la dezvoltarea statiunii vor primi mancare si locuinte gratis.

Desi sunt doar patru locuri de munca disponibile, reprezentantii biroului de forta de munca au fost luati prin surprindere de numarul mare de persoane care si-au manifestat intentia de a veni in Garnet. Nu e de mirare, in conditiile in care anuntul a devenit viral pe Internet si a primit peste 32.000 de share-uri pe Facebook.

„Telefoanele au inceput sa sune aproape imediat. A doua zi dimineata aveam deja 130 de e-mailuri si nu se stie cu exactitate cate telefoane. Oricum, telefonul a sunat toata dimineata! Au fost oameni care ne-au contactat din Africa de Sud, China, Marea Britanie, Germania si din toata SUA. Erau mai multe persoane care ne-au sunat decat numarul locuitorilor din Montana”, a declarat Maria Craig, un purtator de cuvant al Biroului pentru Ocuparea Fortei de Munca din regiune.

Garnet, orasul fantoma

Pe langa facilitatile oferite de autoritati, oamenii care au aplicat pentru acest loc de munca au mai fost atrasi si de povestea locului. Despre Garnet se spune ca este un „oras-fantoma” atat la propriu, cat si la figurat.

Bazele oraselului din Montana au fost puse in 1860 de minerii aflati in cautare de aur si argint, insa in 1912 a fost devastat de un incendiu si abandonat cativa ani mai tarziu.

Chiar daca orasul a fost restaurat, el a ramas pustiu, iar putinii localnici spun ca zona este bantuita de fantomele fostilor locuitori. Turistii care au trecut prin Garnet au marturisiti ca au auzit muzica si rasete, in special iarna, plus zgomotul unor usi trantite in zone in care nici nu se aflau usi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×