Oraşul campion la prezenţa la vot duminică dimineaţa. Alegătorii au venit la urne în număr mare încă de la ora 7.00

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
10/11/2019, 09:23
Oraşul campion la prezenţa la vot duminică dimineaţa. Alegătorii au venit la urne în număr mare încă de la ora 7.00
Oraşul campion la prezenţa la vot duminică dimineaţa

S-a aflat care este oraşul campion la prezenţa la vot, la alegerile prezidențiale, cel puțin la primele ore ale dimineții de duminică! Românii se pare că vor ieși în număr mare la vot, ținând cont de cifrele înregistrate în primele ore de la deschiderea urnelor!

Oraşul campion la prezenţa la vot duminică dimineaţa

Numărul românilor care au votat în țară la primul tur al alegerilor prezidențiale a depășit, duminică dimineață, pragul de 500.000, potrivit datelor Biroului Electoral Central. Cei mai mulți votanți se înregistrează în continuare în București.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

La ora 08.43, se înregistrau 510.285 de alegători care votaseră în secțiile din țară în primul tur al alegerilor prezidențiale și o prezență de 2,80%, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), citat de Mediafax.

Cei mai mulți votanți au fost din București

Cei mai mulți votanți se înregistrează în continuare în București, respectiv 47.873 la ora 08.43. La polul opus se află județul Covasna, unde se înregistrează cea mai slabă participare la vot. Aici au participat până la această oră 3.185 de alegători.

Secțiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în țară a început duminică la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

Secțiile de votare s-au deschis și în afara țării, chiar de vineri, 8 noiembrie. Vineri, programul de vot a fost mai scurt, deoarece secțiile de votare s-au deschis la ora 12 și s-au închis la ora 21:00. Sâmbătă și duminică însă programul este de la ora 07:00 dimineața, până la ora 21:00. În caz de nevoie, programul secțiilor de vot din străinătate se poate prelungi chiar și până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați la ușa secției de votare.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×