Dormea pe străzi, iar acum este student la una dintre cele mai bune universităţi din lume! Poveste incredibilă!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Galerie foto
10/11/2017, 10:48
Dormea pe străzi, iar acum este student la una dintre cele mai bune universităţi din lume! Poveste incredibilă! GALERIE FOTO

Trăia pe străzi de câţiva ani, dar soarta i-a surâs. Un om al străzii din Marea Britanie a fost admis la una dintre cele mai bune universităţi din lume! Britanicul în vârstă de 52 de ani care de mulţi ani trăia pe stradă vânzând exemplare din ziarul ‘Big Issue’ a fost acceptat la prestigioasa universitate britanică Cambridge, potrivit ziarului The Guardian.

După ani lungi în care a dormit sub cerul liber, Geoff Edwards a fost acceptat în elitistul centru academic unde va studia Literatura engleză. Lectura, marea pasiune a lui Geoff descoperită cu ajutorul părinţilor săi în vremea când locuiau în Liverpool, l-a ajutat de-a lungul anilor să-şi menţină moralul în lungile perioade în care şi-a pierdut locul de muncă, a lucrat ocazional ca sezonier în agricultură, a fost în şomaj, a căzut în depresie şi a rămas fără locuinţă.

Omul străzii acceptat la Cambridge a terminat colegiul cu note maxime!

„Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate”, a declarat ziarului britanic. El a recunoscut totuşi că după ce a trăit atâta timp pe străzile din oraşul Cambridge „este un privilegiu” să poată trece dincolo de porţile universităţii.

Tatăl său a fost poştaş iar mama lui a lucrat ca funcţionară la un birou, însă casa lor era mereu plină de cărţi. Bărbatul a povestit că erau puţine perspective de muncă în Liverpool, aşa că a decis să plece la Cambridge, fără vreun gând însă să ajungă la facultate.

În Cambridge a locuit în mai multe cămine atunci când avea posibilitatea, sau pe stradă, adunând cărţi din biblioteci sau din librării caritabile ca o modalitate de a scăpa de realitatea vieţii sale precare. Cu ajutorul unor organizaţii de binefacere, el a început să vândă exemplare din ‘Big Issue’, un ziar având ca temă persoanele fără acoperiş care vor să se reintegreze în piaţa muncii şi în societate.

Omul străzii a început în urmă cu trei ani un curs la unul din colegiile din Cambridge, obţinând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obţină un loc la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×