Din luna ianuarie, romanii vor putea sa se aboneze la serviciul TV on demand Netflix, indisponibil in prezent in tara, conform a doua surse din piata IT&C.
In urma cu cateva luni, oficialii Netflix anuntau faptul ca urmaresc sa se extinda in mai multe state din lume, avand oferte personalizate si preturi diferentiate.
„Strategia noastra de expansiune internationala din ultimii ani a fost sa ne extindem cat mai repede, ramanand totodata profitabili la nivel global. Progresul a fost atat de puternic, incat putem finaliza expansiunea globala in urmatorii doi ani, deci mult mai devreme decat ne-am asteptat. Ne propunem sa obtinem profituri globale semnificative incepand cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix in circa 50 de tari si deja am invatat ce continut prefera oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de tari va fi posibila mai ales gratie dezvoltarii extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete si televizoare inteligente”, au declarat Reed Hastings, CEO Netflix si CFO-ul companiei, David Wells, intr-o scrisoare catre actionarii Netflix, transmisa la inceputul anului curent.
In Romania exista mai multe servicii de streaming on demand, precum Voyo, TelekomTV.ro, HBOGo.
Ramane de vazut ce preturi va practica compania americana si ce seriale/show-uri vor fi disponibile in tara.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Pe de alta parte, la nivelul Uniunii Europene, exista o propunere prin care consumatorii cu abonamente la Netflix, dar si alte servicii media, ar putea sa vada filme si seriale in tot spatiul UE; de exemplu, daca ai abonament facut in Germania si calatoresti pana in Belgia in concediu, abonamentul va continua si vei putea accesa acelasi continut, la acelasi pret, si in Bruxelles.
Propunerea este saptamana aceasta pe ordinea de zi. In prezent, companiile media au permisiunea de a bloca utilizatorii in a accesa continut on-demand in statele membre UE.
Avand in vedere ca, la nivel UE, mai mult de un miliard de cetateni au calatorit in afara tarilor de origine in anul 2013, conform celor mai recente date, propunerea recenta ar putea avea un impact semnificativ asupra cetatenilor statelor membre. In Romania, circa 1 milion de cetateni calatoresc anual in afara tarii.
Ca orice proiect de lege cu impact major, parerile sunt impartite. Unele organizatii considera ca proiectul are multe lacune de care ar putea profita companiile vizate de noua lege. De exemplu, nu se stipuleaza pe ce perioada de timp petrecut in tertul stat utilizatorii pot profita de serviciul platit la abonamentul facut initial. Cu alte cuvinte, daca inchei (din ianuarie, conform surselor noastre) un abonament in Romania, cel mai probabil pretul va fi mai mic decat in Marea Britanie, apoi te poti muta pe o perioada indelungata in Regatul Unit si sa beneficiezi de o reducere consistenta.
Daca proiectul de lege va trece, acesta va intra in vigoare in sase luni, cat ar dura implementarea sa si alinierea companiilor la noile reguli.
Citeste mai mult pe wall-street.ro