OFICIAL! Mircea Geoană este secretar general adjunct al NATO. Reacţie după prima zi de muncă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 20:27
OFICIAL! Mircea Geoană este secretar general adjunct al NATO. Reacţie după prima zi de muncă GALERIE FOTO
Mircea Geoană și-a preluat postul de secretar general adjunct al NATO. Sursa foto: antena3.ro

Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat organizația printr-un comunicat.

Mircea Geoană și-a preluat postul de secretar general adjunct al NATO

În vârstă de 61 de ani, Mircea Geoană a fost numit în funcție încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg. În urma deciziei, fostul ministru de Externe a devenit românul cu cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice.

“Prima zi de munca la NATO a inceput cu intalnirea cu Secretarul General, Jens Stoltenberg. Vom forma o echipa unita, cu o singura misiune: sa pastram si sa intarim unitatea, solidaritatea, eficacitatea si permanenta adaptare a celei mai de succes Aliante din istorie.

Mircea Geoană și-a preluat postul de secretar general adjunct al NATO
Mircea Geoană și-a preluat postul de secretar general adjunct al NATO

”Mândru și onorat să fiu primul român într-o astfel de poziție ”

Mandru si onorat sa fiu primul roman intr-o astfel de pozitie de decizie si sa pot contribui la consolidarea relatiei transatlantice si la apararea valorilor noastre comune”, este mesajul postat de Mircea Geoană pe pagina sa oficială de Facebook, când a urcat și o poză delanoul su loc de muncă.

Mircea Geoană a înlocuit-o în funcție pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.

Mircea Dan Geoană este președinte al Partidului Social Românesc, formațiune pe care a fondat-o în aprilie 2015. De asemenea, Mircea Geoană este președintele Institutului Aspen România, o asociație non-profit, apolitică. Institutul are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească.

Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×