OFICIAL! Medicul care i-a făcut anestezie copilului de 4 ani mort după ce a intrat în comă la dentist, cercetat pentru ucidere din culpă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 09:12
OFICIAL! Medicul care i-a făcut anestezie copilului de 4 ani mort după ce a intrat în comă la dentist, cercetat pentru ucidere din culpă GALERIE FOTO
Medicul anestezist Adrian Dinescu este acuzat de ucidere din culpă. Sursa foto - facebook

Medicul care i-a făcut anestezie copilului de 4 ani mort după ce a intrat în comă la dentist este cercetat pentru ucidere din culpă. Din păcate, micuțul a încetat din viață, la Spitalul Grigore Alexandrescu, acolo unde a ajuns de urgență.

Medicul care i-a făcut anestezie copilului de 4 ani mort după ce a intrat în comă la dentist, cercetat pentru ucidere din culpă

Luni dimineață, copilul a fost anesteziat general pentru o procedură stomatologică. Acesta nu s-a mai trezit niciodată din anestezie. A fost transportat inițial la un spital din localitate, după care s-a luat decizia să fie dus la București.

Acum, poliția a schimbat încadrarea juridică după ce copilul a murit. Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Între timp, medicul anestezist care a efectuat anestezia generală, doctorul Adrian Dinescu, a fost suspendat din funcţie.

Medicul anestezist, principalul cercetat

El este principalul cercetat în ancheta poliţiştilor. Mai mult de atât, clinica în care a avut loc tragedia a fost închisă pe perioadă nedeterminată până la reautorizare.

Anestezistul a fost și suspendat din funcție pe perioada cercetărilor. „Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat.

Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp. La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de tahicardie severă, asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență pentru investigații suplimentare”, declara medicul Adrian Dinescu, anestezistul care a efectuat procedura la clinica stomatologică.

Trebuie specificat că nu exista autorizaţie pentru anestezii generale în clinica unde s-a produs nenorocirea, dar se efectuau astfel de proceduri medicale cu acordul părinţilor.

Băieţelul de 4 ani şi 8 luni a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu luni seara, iar miercuri, în prezenţa părinţilor, a fost efectuată electroencefalograma, care a arătat lipsa activităţii cerebrale. În cele din urmă, organele interne i-au cedat, iar miercuri după-amiază inima a încetat să îi mai bată.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×