OFICIAL! Donald Trump, pus sub acuzare într-o procedură de destituire! Ce înseamnă impeachment: „Rușinos”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 08:35
OFICIAL! Donald Trump, pus sub acuzare într-o procedură de destituire! Ce înseamnă impeachment: „Rușinos”
Donald Trump, pus oficial sub acuzare de Camera Reprezentanților. Urmează votul din Senat. Sursa foto: hepta.ro

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost pus sub acuzare ieri în Camera Reprezentanților procesul de destituire pentru abuz de putere după scandalul declanșat de dezvăluirile din dosarul Ucraina.

Donald Trump, pus sub acuzare în procesul politic, de către membrii Camerei Reprezentanților

Americanii folosesc termenul impeachment pentru a descrie un proces de destituire ori un proces politic, deoarece acuzațiile aduse lui Trump sunt deocamdată unele politice. Impeachment înseamnă, de asemenea, simplă acuzare în vederea eliminării unor drepturi ori a scoaterii din funcție a unui șef de stat.

E foarte important de precizat că deocamdată nu se întâmplă nimic pentru că mai e nevoie de votul celor din Senat.

Votul decisiv se va da la anul în Senatul american

În Camera Reprezentanților, care este dominată de democrați, s-au adoptat două articole și anume recunoașterea de către democrați că Trump a obstrucționat Congresul american și a făcut abuz de putere.

229 de persoane au votat pentru începerea procesului de destituire și 198 împotriva acestuia, existând totodată și o abținere, asta la articolul cu sfidarea Congresului. În legătură cu abuzul de putere au votat pentru 230, iar împotrivă 197.

Administrația Prezidențială a transmis un mesaj în urma taifunului politic de ieri care a avut loc asupra lui Trump: „Este cel mai rușinos episod politic din istorie”.

În cadrul unei întâlniri de campanie din Michigan, Trump a spus în fața jurnaliștilor că nu a pierdut încrederea republicanilor, iar asta se va vedea la votul din Senat.

De asemenea, președintele ales în 2016 a mai acuzat democrații că fac jocuri perverse și că este primul impeachment din cele trei care au fost în istoria Statelor Unite fără un delict concret, notează CNN.

Următoarea etapă în procesul de destituire va avea loc în luna ianuarie. La Senat, unde republicanii sunt majoritari, democrații vor avea nevoie de două treimi din voturile tuturor membrilor acestui for.

Acuzația care i se aduce lui Trump este că l-a șantajat pe noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o discuție telefonică din 25 iulie. Președintele SUA i-a spus lui Zelenski să favorizeze deschiderea unei anchete cu privire la fiul vicepreședintelui american Joe Bidan, în schimbul prelungirii unui ajutor militar.

Fiul lui Biden ar fi primit 16,5 milioane de dolari de la firma de gaze Burisma, susțin surse politice din Parlamentul de la Kiev, iar în acest scandal, procurorul care ar fi vrut să deschidă un dosar penal pe numele acestuia a fost muștruluit imediat.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×