Cea mai mare bancă din lume concediază oamenii şi va „angaja” roboţi!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/11/2017, 14:22
Cea mai mare bancă din lume concediază oamenii şi va „angaja” roboţi!

Tehnologia foarte avansată va lăsa fără locuri de muncă zeci de mii de oameni! Aşa se întâmplă şi la una dintre cele mai mari bănci din lume, unde oamenii vor fi înlocuiţi de roboţi! John Cryan, CEO al Deutsche Bank, spune că actualii angajaţi sunt prea „predispuşi la erori” şi „uneori ineficienţi”, potrivit Daily Mail.

În următorii trei ani, firma intenţionează să implementeze acest trend în speranţa de a ţine pasul cu rivalii săi. Cryan a vorbit cu Financial Times despre planurile sale de a crea mai mult spaţiu pentru tehnologie în companie.

Oameni înlocuiţi de roboţi la bancă! „Acţionăm mult prea mult manual”

„Angajam 97.000 de oameni. Colegii au cel mult jumătate din acest număr”, a spus CEO-ul. În 2015, Deutsche Bank a anunţat că va desfiinţa peste 9.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani, iar până în prezent compania a renunţat la aproximativ 4.000 de oameni.

Cryan a explicat că în următorii ani vor folosi tehnologia pentru a eficientiza procesele. „Acţionăm mult prea mult manual, ceea ce ne face predispuşi la erori, respectiv ineficienţi. Există, însă, tehnologizare”, declară acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×