O ţară de dimensiunea Franţei se naşte pe gunoaiele din Pacific! Va avea paşapoarte şi monedă proprie! Cum arată! Galerie Foto!

Filon Stan   
în Galerie foto
26/09/2017, 17:20
O ţară de dimensiunea Franţei se naşte pe gunoaiele din Pacific! Va avea paşapoarte şi monedă proprie! Cum arată! Galerie Foto! GALERIE FOTO

O nouă ţară, de dimensiunea Franţei, ar putea să apară pe harta lumii, chiar în Oceanul Pacific! Se va numi Arhipelagul Gunoaielor şi va avea chiar şi monedă proprie, numită Resturi. Iniţiativa atrage atenţia asupra poluării oceanelor.

Problema poluării mărilor şi oceanelor a devenit atât de gravă încât activiştii de mediu au înscris o zonă cu deşeuri din Oceanul Pacific la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca ţară. Mai mult, a fost gândit şi modelul de paşaport. A fost creată şi o petiţie care să strângă 100.000 de semnături, o cerinţă pentru ca ţara de gunoaie, care ar avea suprafaţa Franţei, să fie recunoscută. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ţară pe gunoaie, o campanie LADBible

Aici s-a ajuns din cauza deşeurilor care plutesc în nordul Oceanului Pacific. Mai multe organizaţii încearcă astfel să facă tot mai cunoscută această problemă, făcând apel la ONU ca o insulă de gunoaie să fie recunoscută ca ţară. Noul stat s-ar numi „Trash Isles”, sau Arhipelagul Gunoaielor. Astfel, guvernul proaspăt înfiinţat să poată să cureţe deşeurile.

Iniţiativa a pornit de la organizaţia non-profit The Plastic Oceans Foundation şi portalul LADBible, beneficiind de aportul unor vedete precum Judi Dench şi Mo Farah, scrie Adweek. În proiect sunt implicaţi şi politicieni americani. Fostul vicepreşedinte Al Gore a depus deja dosarul să devină primul cetăţean al acestei noi ţări a gunoaielor.

Potrivit acestora, 8 milioane de deşeuri ajung anual în oceane, iar din cauza acestora un milion de păsări sunt ucise. O agenţie de publicitate a realizat un steag: o sticlă de plastic ce pluteşte pe un fundal alb şi albastru. Moneda poartă numele „Debris” (Resturi, n.red.) şi vine în bancnote de 20, 50 şi 100, ilustrând diverse animale marine afectate de poluare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×