O româncă a făcut 13 luni de închisoare în Marea Britanie, deşi era nevinovată!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/02/2018, 15:02
O româncă a făcut 13 luni de închisoare în Marea Britanie, deşi era nevinovată!

O româncă a trăit un adevărat coşmar în Marea Britanie! Petruţa-Cristina Boşoanca a stat nevinovată în închisoare timp de 13 luni, până când a fost eliberată în urma unor noi informaţii care au apărut în anchetă. Românca a declarat pentru BBC că speră ca cei responsabili să fie pedepsiţi pentru ce i s-a întâmplat, ea fiind nevoită să nască în închisoare, potrivit News.ro.

Procesul româncei, care a fost acuzată de trafic de carne vie şi prostituţie, s-a oprit după ce noi dovezi au pus la îndoială povestea spusă de reclamantă. Boşoanca, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016 şi eliberată luni, 29 ianuarie. Ea a fost acuzată, alături de alţi doi cetăţeni români, Adrian Iordan şi Anişoara Lăutaru, că a încercat să aducă ilegal o tânără româncă în Marea Britanie pentru prostituţie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

O româncă nevinovată a făcut 13 luni de închisoare în Marea Britanie

Tânăra care i-a acuzat a declarat că a fost victima unui trafic de carne vie şi că a fost forţată să se prostitueze de către cei trei cetăţeni români şi că a rămas însărcinată după ce a fost violată în Marea Britanie. Mai târziu s-a aflat că femeia era deja însărcinată în momentul în care a intrat în Regatul Unit în 2016, atunci când a fost examinată medical, la trei zile după arestarea lui Boşoancă.

Judecătorul a spus că avocatul apărării a cerut dovezile medicale privind sarcina acuzatoarei încă din august 2017 şi că i s-a spus că nu există asemenea dovezi. Faptul că aceste rapoarte medicale nu au fost făcute publice, a spus judecătorul, „este una dintre cele mai grave greşeli care s-au făcut în acest caz şi este nevoie de explicaţii suplimentare”.

Boşoancă a spus că a insistat în repetate rânduri că nu este vinovată şi că „vrea să arate acest lucru”: „Ştiam că sunt nevinovată, la început am cerut telefonul, am cerut să fie arătate pozele, clipurile video de la camerele de supraveghere, am cerut toate lucrurile acestea, dar nu le-a păsat”, a adăugat ea.

În urma ultimelor dezvăluiri, un purtător de cuvânt al Serviciului de Procurori ai Casei Regale a declarat: „Suntem îngrijoraţi de deznodământul acestui caz şi de comentariile judecătorului. Este clar că au fost greşeli majore în acest caz şi va fi analizat de către avocaţii Serviciului de urgenţă”.

Închide ×